Symonds iloitsi Alonson ensimmäistä hattutemppua

Renault'n F1-tallin insinööriosaston johtaja Pat Symonds iloitsi Fernando Alonson Britannian GP-viikonloppuna tekemää ns. hattutemppua: paalupaikka, voitto ja kilpailun nopein kierros. Kyseessä on Alonson ensimmäinen hattutemppu.

Alonso oli lähellä jopa ns. grand slamia, johon vaaditaan edellä mainittujen lisäksi johtopaikan pitäminen kisan jokaisen kierroksen ajan, mutta se lipesi toisen varikkokäynnin myötä, kun varikkovierailunsa kierroksen myöhemmäksi jättänyt tallikaveri Giancarlo Fisichella kävi hetkellisesti kärjessä.

- Tämä oli hieno päätös suurenmoiselle Silverstonen viikonlopulle. Fernandon paalun, voiton ja nopeimman kierroksen hattutemppu osoitti maailmanmestarin olevan jälleen suoritustensa huipulla, tyytyväinen Symonds sanoi.

Alonso otti lauantaina paalun, vaikka lähti kisaan Kimi Räikköstä ja Michael Schumacheria raskaammalla polttoainekuormalla.

- Aika-ajon jälkeen olimme vielä hieman epäileväisiä, mutta tänään osoitimme, että paalu oli saavutettu kilpakumppaneita raskaamman polttoainekuorman taktiikalla, joka toimikin osaltamme hyvin. Automme vaikutti toimivan täydellisesti kuumissa olosuhteissa vaativalla radalla. Michelin toimitti jälleen kilpailukykyisen ja tasaisesti toimivat renkaat. Kolme voittoa putkeen ja mahtava tunne, Symonds jatkoi viitaten Alonson edellisten kisojen ykkössijoihin Monacossa ja Espanjassa.

Kahden viikon kuluttua edessä olevan Kanadan GP on Renault'lle suuri haaste, sillä talli ei ole koskaan voittanut Montrealissa.

- Työskentelemme tulevina viikkoina ankarasti kehittääksemme autoamme edelleen. Yritämme murtaa Kanadan pahan taian, Symonds linjasi seuraavan tavoitteen.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat