Syksyn 2012 meikkitrendit: Kevyttä sävyä huulissa, sähkönsinistä silmissä

Syksy 2012 on kokeilunhaluisen meikkaajan kulta-aikaa. Varman valintoja ovat klassiset murretut sävyt, villimpi kokeilee vaikkapa sähkönsinistä ja räväkkää oranssia.

Syksy saapuu ja sävyt niin vaatteissa kuin meikeissäkin syvenevät. Tämän syksyn meikkitrendeissä avainvärejä ovat rusinan ja luumun sävyt sekä viininpunaisen ja violetin sävyt. Syvät sävyt näkyvät erityisesti huulissa.

– Huulimeikit eivät ole viime vuoden tapaan mattapintaisia ja peittäviä, vaan tahrahuulipunamaisia. Tällä tarkoitetaan kevyttä sävyä, joka näkyy huulten pinnalla kuin olisi juonut punaviiniä. Tällaisia punia löytyy jo hyvin paljon Aasiasta ja Yhdysvalloista ja uskon niiden sopivan hyvin myös suomalaisille, jotka vierastavat liian tummia huulipunia, meikkitaiteilija Mariela Sarkima kertoo.

Klassisimpien meikkisävyjen lisäksi syksyn meikkitrendeissä näkyy räväkämpiä aksenttisävyjä.

– Etenkin oranssi jatkaa voittokulkuaan. Väri ei ole enää niin korallinen kuin kesällä, vaan puhtaamman oranssi. Silmämeikeissä näkyy nyt vedenturkoosia tai sähkönsinistä, jota voi käyttää myös rajauksissa ja ripsiväreissä, Sarkima sanoo.

Kynsissä metallia, silmissä murrettuja sävyjä

Kynsitrendeissä puolestaan korostuvat etenkin metallinsävyt ja hauskat koristelut, kuten värilliset ranskalaiset manikyyrit. Värillinen ranskalainen manikyyri syntyy, kun muuten vaaleaksi jätettävä kynsi koristellaan kynnen päästä räväkällä värillä, esimerkiksi kullalla.

– Kynnet voi koristella myös magneettilakan avulla, jolla kynsiin saa erilaisia kuvioita, Sarkima vinkkaa.

Myös erilaiset tarrat, kuten kynsi- silmämeikki- ja huulitarrat ovat tämän syksyn juttu.

– Silmämeikkitarralla silmiin saa tehtyä vaikka hauskan tulppaanimaisen rajauksen, Sarkima sanoo.

Klassisempaan tyyliin tottuneella Sarkima suosittelee erityisesti murrettuja sävyjä, jotka sopivat hyvin suomalaisille.

– Esimerkiksi malvanvioletti toimii kaikille, samoin kylmän ruskeat. Myös savunsininen on hyvä valinta. Siinä on ripaus harmaata, joten se on varma valinta kaikille, Sarkima kertoo.

Kuulas iho on kauniin meikin perusta. Tämän hetken trendikkäin meikkivoide onkin hieman kuultava. Iho näyttää voiteen avulta siltä, kun olisimme yhä 14-vuotiaita.

Lue myös:

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat