Mainos

SVT: Ruotsissa neuvotellaan uusien vaalien välttämisestä

Ruotsissa ei ehkä jouduta pitämään uusia vaaleja maaliskuun lopulla.

Ruotsin television mukaan punavihreä hallitus ja porvariallianssi ovat neuvotelleet useiden päivien ajan salassa, kuinka vähemmistöhallitus kykenisi hallitsemaan maata ja saamaan budjetin hyväksytyksi.  

SVT:n mukaan neuvotteluja ei ole käyty puoluejohtajatasolla ja ne keskittyvät muotoseikkoihin, eivät varsinaisiin asiakysymyksiin.  

Pääministeri Stefan Löfven voi antaa ilmoituksen uusien vaalien järjestämisestä aikaisintaan 30. joulukuuta.

Mielipidekyselyiden mukaan 22. maaliskuuta pidettäviksi kaavaillut uudet vaalit eivät näyttäisi ratkaisevan valtiopäivien pattitilannetta kummankaan blokin eduksi.  

Löfven ilmoitti maan joutuvan uusiin vaaleihin sen jälkeen, kun demareiden ja vihreiden hallituksen budjettiesitys hylättiin valtiopäivillä tämän kuun alussa. Esitys kaatui, kun ruotsidemokraatit asettui tukemaan viimeisessä äänestyksessä porvariopposition vaihtoehtobudjettia.   

Kannatustaan kasvattaneet ruotsidemokraatit nousi syyskuun vaaleissa vaa'ankieliasemaan, kun sekä vasemmiston että porvaripuolueiden blokit jäivät vaille enemmistöä.  

Ruotsin pääministerin edustaja: Vaaleja valmistellaan yhä


Ruotsin ennenaikaisia vaaleja valmistellaan yhä hallituksen ja opposition neuvotteluista huolimatta, sanoo pääministeri Stefan Löfvenin edustaja. Hänen mukaansa kansanedustajatasolla käydyt neuvottelut ovat käsitelleet sääntöjä, joita pitäisi noudattaa vähemmistöhallituksen ollessa vallassa.  Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.