Mainos

Ruotsin terroristiepäilty osa suurempaa ryhmää? – Ruotsissa etsitään useita henkilöitä

0:40

Ruotsalaisten tiedustelulähteiden mukaan eilen illalla Pohjois-Ruotsissa pidätetty terroristiepäilty Mutar Muthanna Majid saattaa olla osa suurempaa ryhmää, joka on jo maassa. Asiasta kertoo SVT.

Ruotsalaislehti Expressenille maan puolustusministeri Peter Hultqvist vahvistaa Ruotsin suojelupoliisi Säpon etsivän yhä useampaa epäiltyä terroristia.

Poliisi pidätti eilen Bolidenissa 25-vuotiaan irakilaismiehen epäiltynä terroristiaikeista. Ruotsin suojelupoliisi Säpo kertoi tänään pitävänsä miehen yhä kiinni otettuna ja tämän kuulustelut jatkuvat tänään. Ruotsin turvallisuuspoliisin tiedottajan mukaan miestä kuulusteltiin ensimmäisen kerran jo eilen.

SVT:lle poliisiylijohtaja kertoo, että useita ihmisiä on kuulusteltu liittyen Bolidenin pidätykseen.

– Tärkeintä on nyt saada kokonaiskuva siitä missä epäilty on viettänyt Ruotsissa aikaansa, sanoo uutistoimisto TT:lle Säpon viestintäpäällikkö Sirpa Franzén.

SVT:lle poliisiylijohtaja Dan Eliasson kertoo, että usea ihminen on viety kuulusteltavaksi Bolidenin tapahtumien päätteeksi, mutta heitä ei välttämättä epäillä rikoksesta. Hän ei suostu sanomaan kiinni otettujen määrää.

– Jatkamme tutkintaa tulevien päivän ajan. Tiedämme, että hänen lähipiirissään voi olla muutamia henkilöitä, jotka ovat tutkinnan kannalta mielenkiintoisia. Ruotsista voi löytyä vielä henkilöitä, joilla on pahat mielessään, Eliasson sanoo.

– Jatkamme intensiivistä tutkintaa. Otamme yhä vastaan vihjeitä pidätetystä, Säpon viestintäpäällikkö Sirpa Franzén taas sanoo.

Majid otettiin eilen kiinni poliisoperaation päätteeksi turvapaikanhakijoille tarkoitetusta asunnosta. Häntä epäillään kytköksistä terroristijärjestö Isisiin.

1:14


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.