Mainos

Svenska Dagbladet: Pohjoismainen helikopterikauppa meneillään

Pohjoismaat suunnittelevat ensimmäistä kertaa suurta sotatarvikekauppaa, joka on arvoltaan yli kymmenen miljardia markkaa. Suomen puolustusministeriö torjuu ruotsalaislehden julkaisemia väitteitä.

Svenska Dagbladet-lehti kirjoittaa, että Suomi, Ruotsi, Norja ja Tanska ovat aloittaneet yhteisen helikopterioston, joka koskee yhteensä 80 helikopteria. Ruotsi saisi kaupassa 30 kopteria. Kaupasta tulee toisin sanoen maailman helikopterivalmistajille tavoittelemisen arvoinen.

MTV:n uutisten haastatteleman puolustusministeriön kansliapäällikkö Pertti Nykäsen mukaan yhteispohjoismainen helikopterikauppa ei ole läheskään niin pitkällä kuin Svenska Dagbladet antaa ymmärtää...
Ruotsalaislehden mukaan tulevasta yhteistyöstä päätettäisiin ensi viikolla Tukholman Arlandan kokouksessa. Suomessa ei tuollaisesta kokouksesta tiedetä mitään.
Nykäsen mukaan kaikki kolme kopterien hankintamallia eli yhteispohjoismainen kauppa, suomalais-ruotsalainen hanke tai Suomen ominnokkinensa tekemä kauppa ovat edelleen mahdollisia.

Suomi on saanut valmiiksi kymmenen mahdollisen helikopterintoimittajan kanssa käymänsä kahdenkeskiset neuvottelut.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.