Sveitsiltä tylyä tekemistä MM-jääkiekon avausviikonloppuna – tapahtunut edellisen kerran 84 vuotta sitten

Sveitsin miesten jääkiekkomaajoukkue jatkoi puhtaita peliesityksiään Riiassa ja Tampereella pelattavissa MM-kilpailuissa. Sveitsi voitti sunnuntaina Norjan maalein 3–0 ja otti toisen voittonsa.

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Maalikooste: Norja - Sveitsi 3:15
Sveitsi nollasi Norjan – katso tästä maalikimara

Maalivahti Robert Mayer selvitti Norjan 14 torjunnalla. Dario Simion ja Andrea Glauser veivät maaleillaan Sveitsin karkumatkalle ensimmäisessä erässä. Marco Miranda nappasi syöttöpisteet molempien täysosumiin.

Pitkän linjan NHL-pelaaja Nino Niederreiter viimeisteli loppulukemat kolmannen erän loppupuolella.

Ensimmäisessä ottelussaan Sveitsi murjoi Slovenian 7–0 eikä ole kärsinyt vielä yhtään takaiskua Riiassa pelattavassa B-lohkossa. Leonardo Genoni pelasi maalilla voitokkaassa avausottelussa. Edellisen kerran Sveitsi on avannut MM-kilpailut kahdella takaiskuttomalla ottelulla vuonna 1939.

Norja on hävinnyt molemmat ottelunsa, kun se taipui jo Kazakstanille 3–4 voittolaukauskilpailun päätteeksi.

Leijonissa kova kostomentaliteetti Käärijän viisuhopean jäljiltä –  "Joku meni ja mokasi" 2:37