Suzanne Innes-Stubb presidentin virka-asunnoista: "En tuntisi oloani kotoisaksi prameassa linnassa"

Tällä sarkastisella iskurepliikillä Suzanne-vaimo lähestyi Alexander Stubbia 1:14
Videolla Suzanne kertoo, millä sarkastisella iskurepliikillä lähestyi Alexander Stubbia.

Suzanne Innes-Stubb kertoo, mitä ajattelee presidentin virka-asunnoista.

Vaaleihin Tommolan kanssa -ohjelmassa Mika Tommola tapaa Alexander Stubbin puolison, juristi Suzanne Innes-Stubbin ennen presidentinvaalien ratkaisua.

Innes-Stubb on alkujaan kotoisin Britanniasta, joka tunnetaan isoista, runsaiden puutarhojen koristelemista linnoista. Tommola kysyykin humoristisesti, mitä Innes-Stubb brittinä ajattelee "ehkä vähän vaatimattomammasta" presidentinlinnastamme.

– En tuntisi oloani kotoisaksi isossa ja prameassa linnassa. Olisi suuri etuoikeus saada asua presidentin kolmessa virka-asunnossa, Innes-Stubb reagoi nauraen.

Presidentillä on normaaleissa olosuhteissa käytössään kolme virka-asuntoa. Presidentin kesävirka-asunto Kultaranta on kuitenkin parhaillaan remontissa ja Mäntyniemen virka-asunnon remontti alkaa maaliskuussa.

– Asiat tulevat muuttumaan nopeasti. Meillä on vain pari viikkoa aikaa muuttaa, ja se tulee olemaan iso ponnistus.

Kaksi kolmesta virka-asunnosta remontissa

Presidentinlinnassa sijaitsevat tasavallan presidentin kanslian työ- ja aputilat sekä tasavallan presidentin edustustila

Mäntyniemi on ensimmäinen Suomen tasavallan presidentille rakennettu virka-asunto. Uusi presidentti ei kuitenkaan pääse muuttamaan Mäntyniemen, sillä sen peruskorjaus alkaa maaliskuussa 2024. Väistötilana peruskorjauksen aikana toimii Helsingin Munkkiniemessä sijaitseva valtion vierastalo.

Tasavallan presidentin kesävirka-asunto Kultaranta sijaitsee Naantalissa. Kultarannan päärakennus, puutarha ja puistoalue kunnostetaan vuoteen 2025 mennessä, peruskunnostus alkoi syyskuussa 2022.

"Haluan yhdistää ihmisiä musiikin ja urheilun avulla"

Ohjelmassa Innes-Stubb kertoo, että presidenttikilpaan lähteminen oli osittain hänen ajatuksensa.

– Teemme kaikki isot päätökset yhdessä. Varsinkin, jos ne vaikuttavat perheeseen. Sen jälkeen kun Putin hyökkäsi Ukrainaan, olin kuitenkin vahvasti sitä mieltä, että meillä on oltava Suomessa sellainen henkilö, jolla on kokemusta ja joka voi ehkä auttaa tässä tilanteessa.

Innes-Stubb kertoo, että hän edustaa ja markkinoi Suomea ylpeydellä. Presidentin puolisona hän haluaisi kiinnittää huomiota perheiden hyvinvointiin ja syrjäytyneisiin.  

– Haluan yhdistää ihmisiä musiikin ja urheilun kautta ja työskennellä syrjäytyneiden parissa. Olivatpa he vanhuksia, yksinäisiä tai maahanmuuttajia.

Vaaleihin Tommolan kanssa: Presidentin puolisoksi

Mika Tommola tapaa Antonio Floresin tanssilattialla, ja utelee Suzanne Innes-Stubbilta, kuinka Alexander Stubb suhtautuu vaimonsa sarkastiseen brittihuumoriin.

Vaaleihin Tommolan kanssa: Presidentin puolisoksi katsottavissa nyt MTV Katsomossa.

Lue myös:

    Uusimmat