Väkisin pelaajaa suudellut pomo sai pitkän tuomion – kohuun viimein päätös

Espanjan jalkapalloliiton entinen puheenjohtaja Luis Rubiales on asetettu kolmen vuoden toimintakieltoon, joka koskee kaikkea jalkapalloa.

Rubiales nousi otsikoihin naisten MM-turnauksen finaalin palkintojenjaossa, kun hän ensin antoi sopimattoman suudelman Espanjan Jennifer Hermosolle ja tämän jälkeen laukoi omituisia kommentteja Hermosoon liittyen.

Asiasta nousseen kohun jälkeen Rubiales joutui eroamaan Espanjan palloliiton puheenjohtajan tehtävistään. Myös naisten maajoukkueen päävalmentaja Jorge Vilda sai skandaalin myötä lähteä pestistään. 

Rubiales oli hyllytetty jalkapallosta 90 päivän ajaksi, mutta nyt Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa päätti lopullisesta rangaistuksesta. Fifa mätkäisi Rubialesille tuntuvan kolmen vuoden kiellon, mikä pitää hänet pois kaikesta jalkapalloon liittyvästä niin kansallisella kuin kansainväliselläkin tasolla.

Fifan tiedotteessa kerrotaan, että Rubialesilla on kymmenen päivää aikaa pyytää asiasta tarkempia perusteita. Päätöksestä voi myös valittaa Fifan valitusosastolle.

Lue myös:

    Uusimmat