Suussa sulavaa Suomesta

Suomalainen ruokakulttuuri kaikista maamme 20 maakunnasta saapui perjantaina juhlistamaan sekä Helsingin kulttuuripääkaupunki vuotta että 450-vuotisjuhlia pääkaupungin rautatientorille. Kahdeksan päiväisen tapahtuman kunniaksi kaupungin keskeiselle paikalle on pystytetty viisi ravintolakokonaisuutta, joissa on tilat yhteensä 1 100 ruokailijalle. Suussa Sulavaa Suomesta -ravintola tarjoaa juhlavieraille parasta ruokaa koko Suomesta. Maakunnissa on kehitelty uusien reseptien perusteella vuoden 2000 henkeen soveltuvia ruokia, joita tarjoillaan aina klo 7.00 alkaen iltamyöhään. Maakuntien maut ovat löydettävissä yhteen sovitettuina, tapahtuma antaa tilaisuuden tehdä ruokamatka läpi maakuntien. Ravintolan toteutuksesta vastaa Sodexho Juhlapalvelu. Ruokajuhla rautatientorilla päättyy 9. kesäkuuta.

Rautatientorin ruokateltassa voi Kuppi & Karahvi -kahvilassa nauttia suomalaisen kahvipöydän suolaisista ja makeista herkuista. Keittoravintola Soppa & Särvin puolestaan tarjoaa päivittäin vaihtuvat kolme soppavaihtoehtoa sekä suomalaisen leipäpöydän herkkuja. Hellassa & Uunissa voi seisovasta pöydässä taasen ammentaa päivittäin lihaa, kalaa, kasviksia ja juustoja. Iltaisin aukeaa tilausravintola Kesä & Kestit, jossa pääsee 20 ruokalajin matkalle läpi maakuntien. Lapsille tarjotaan omalta Lennä, lennä leppäkerttu -listalta luomulihapullia sekä luomulihamakaronilaatikkoa. Kiireisimmät voivat ohikulkiessaan poimia mukaansa pikaevästä Näppiruokatorilta.

Lue myös:

    Uusimmat