Mainos

Suurpetojen metsästystä tiukennetaan

Maa- ja metsätalousministeriö on myöntänyt ensi metsästyskaudeksi entistä vähemmän karhun, suden ja ilveksen pyyntilupia. EU:n luontodirektiivin mukaisesti näiden petojen metsästys kohdistetaan vahinkoa tuottaviin yksilöihin, ja vain jos vahinkoja ei voida muuten estää.

Ministeriö teki pyyntilupien enimmäismääriä koskevat päätöksensä tänään. Kymen ja Pohjois-Karjalan riistanhoitopiireissä saa ensi kautena pyytää yhteensä yhdeksän sutta. Viime talvikaudeksi näille itäisille riistanhoitopiireille myönnettiin 15 suden pyyntilupa. Muualla Suomessa sudenmetsästys on kielletty.

Poronhoitoalueelle suden on kuitenkin paras olla eksymättä, sillä siellä sen metsästämiseen ei tarvita pyyntilupaa. Ministeriön tavoitteena on nimittäin suden, karhun ja ilveksen kantojen kasvun pysäyttäminen poronhoitoalueella ja itäisessä Suomessa. Ensi metsästyskaudella saa metsästää lähes sata karhua. Pohjois-Suomen ns. vapaan metsästysoikeuden alueella lähes kolmanneksen määrästä, muualla maassa kaksi kolmasosaa eli 70 karhua. Ilvesten pyyntiin myönnetään enintään 90 lupaa koko maassa. Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos arvioi, että ennen lisääntymiskautta ilvesten todennäköinen kanta on 860 yksilöä, karhujen 1017 ja susien 71 yksilöä.

Saaristomeren, Selkämeren, Merenkurkun ja Perämeren alueella saa pyytää enintään 30 hallia, yhtä paljon kuin edellisenä kautena. Halleista katsotaan olevan haittaa kalastajille. Itämeren norppia ei edelleenkään saa metsästää.
(STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja