Mainos

Suuri vesivahinko Jyväskylässä johti vedenkeittokehotukseen – sortumavaarassa olleesta kerrostalosta evakuoitiin 12 asukasta

Jyväskylän Kuokkalassa eilen kerrostalon evakuotiin johtanut vesivahinko on saatu korjatuksi. Talousvesi on toistaiseksi kuitenkin keitettävä osassa kaupunkia.

Jyväskylän energiasta kerrotaan, että kaupungin vesiverkoston veden laadussa saattaa ilmetä ongelmia ja talousvesi on toistaiseksi  keitettävä Suuruuspääntien, Peltoniementien, Siltakadun, Tykkikalliontien ja Patteritien alueella sekä osassa Survontietä. Keittosuositus koskee vain niitä kiinteistöjä, joita vesikatko koski.

Tästä linkistä löytyy keittosuositusalueen kartta.

Jyväskylän energia kehottaa myös noudattamaan talousveden käsittelyssä seuraavia ohjeita: Keittämätöntä vesijohtovettä ei saa nauttia: kaikki ruuanvalmistukseen tai juomaksi käytettävä vesi on keitettävä – tämä koskee myös esimerkiksi salaatin huuhteluvettä. Pelkkä kiehauttaminen ei riitä: vettä tulee keittää 5–10 minuuttia. Keittämättömällä vedellä voi silti esimerkiksi pestä pyykkiä ja peseytyä, mikäli vesi on normaalin väristä ja tuoksuista.

Vesi teki tunnelin kerrostalon alle

Kuokkalassa evakuotiin eilen kerrostalosta 12 ihmistä vesivahingon aiheuttaman sortumavaaran takia. Suuruspääntiellä vesivahingon aiheutti katkennut runkovesiputki.

Vesi tulvi kerrostaloyhtiön kellarikerroksen läpi ja teki tunnelin kerrostaloyhtiön alle. Rakenteiden pitävyydestä ei ollut täyttä varmuutta, ja alue eristettiin. Asukkaille on järjestetty hätämajoitus viikonlopun ajaksi.

Veden keittosuositus on voimassa toistaiseksi. Sen päättymisestä ilmoittaa Jyväskylän Energia. Asiasta tiedotetaan Jyväskylän kaupungin ja Jyväskylän Energian nettisivuilla.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.