Susijengin tähdeltä harvinainen ohipeli murskatappiossa – harmitteli loppuunmyydyn areenan tunnelmaa: "Oltiin vähän niin kuin kirkkokansaa"

Salin: Oltiin vähän passiivisia ja aneemisia 2:28
Videolla Sasu Salinin mietteet Serbia-ottelun jälkeen.

Serbian koripallomaajoukkue oli liian kova pala Suomelle torstai-iltana EM-karsintojen avausottelussa Espoossa.

Mestarivalmentaja Igor Kokoskovin luotsaama balkanilaisjoukkue mätti 80 pistettä ja piti isännät vain 58 pisteessä. Tappio oli Susijengille kilpailullisessa ottelussa suurin sitten vuoden 2014 MM-kisojen ja Yhdysvallat-ottelun.

Serbian puolustus- ja levypallopelaaminen oli paikoin maailmanluokkaa, mutta samalla Suomen perinteisesti paras hyökkäysase eli kaukoheitot olivat täysin kateissa. Susijengin pelitilanneheittojen onnistumisprosentiksi jäi 34. Kolmen pisteen heittojen onnistumisprosentti oli puolestaan erittäin vaatimaton 23 (6/26).

Susijengin heittopäivän surkeutta kuvastaa se, että yleensä suurta vastuuta pistetehtailusta kantava Sasu Salin jäi Serbiaa vastaan kokonaan ilman pisteitä. Heittoyrityksiä Teneriffassa ammatikseen pelaavalle takamiehelle kertyi vain neljä.

– En mä lähtenyt pakottamaankaan heittoa. Olisin voinut muutaman toki ottaa enemmänkin. Mua puolustettiin läheltä, ja sitten yritin avata muille heittopaikkoja tänään. Ei muutkaan saaneet Topias Palmin (16 pistettä) lisäksi hirveästi heittoa uppoamaan, Salin tuumasi.

Viime vuoden MM-kisojen viitonen Serbia oli juuri niin hyvä kuin etukäteen oli kehuttu.

– Jokainen jätkä osaa pelata. Vaikea joukkue voittaa, varsinkin jos ei heitetä yhtään palloja sisään, Salin tuumaili.

– Oltiinhan me huonoja. Serbia pelasi hyvin, mutta ei ne noin hyviä olleet. Jos oltaisiin edes jollain tasolla oltu, niin oltaisiin ihan hyvin voitu pysyä siinä pelissä mukana. He kyllä ottivat sitten kaiken, mitä me heille annettiin.

Kun Suomen peli sakkasi, ei yli 6700-päiseltä yleisöltäkään juuri tullut apuja. Kuuluisa ”kuudes pelaaja” ei koskaan saapunut paikalle, vaikka Metro-areena oli loppuunmyyty.

– Se meidän peli teki siitä sellaisen, että oltiin vähän niin kuin kirkkokansaa. Oli vähän hiljaista, mutta ei se heidän syytään ollut. Kyllä meidän pitää olla siellä kentällä se, joka näyttää sen suunnan, Salin tunnusti.

Suomi kohtaa sunnuntaina Sveitsin, joka on sen EM-karsintalohkon päävastustaja. Ottelu on osastoa pakko voittaa.

– Jos me tästä kootaan itsemme, niin kuin me ollaan aina ennenkin tehty, mä luulen, että kaikki menee ihan hyvin, Salin suunnitteli.

Susijengi kohtaa Sveitsin sunnuntaina Suomen aikaa kello 20.15.

Lue myös:

    Uusimmat