Susan Ruusunen tulevasta oikeudenkäynnistä: Jännittää

Susan Ruususen ja Matti Vanhasen välistä kiistaa kirjasta Pääministerin morsian käsitellään korkeimmassa oikeudessa maanantaina.

– Jännittää todella paljon. Jännitykseni kohdistuu maanantaihin, mutta sen jälkeen siirrän asian takavasemmalle, Susan Ruusunen kertoo Viihdeuutisille.

Pitkä oikeustaistelu on ollut julkisuudessa siitä saakka, kun pääministeri Matti Vanhanen jätti tutkintapyynnön Susan Ruususen kirjoittamasta kirjasta Pääministerin morsian maaliskuussa 2007. Vuotta myöhemmin helmikuussa Helsingin käräjäoikeudessa tapaus keräsi mediaa paikalle enemmän kuin mikään oikeuskäsittely pitkään aikaan. Vanhanen ei tyytynyt käräjäoikeuden päätökseen, joka hylkäsi kaikki syytteet. Hovioikeudessa kirjan kustantaja sekä Ruusunen tuomittiin sakkorangaistukseen. He eivät tyytyneet päätökseen, vaan valittivat tuomiosta korkeimpaan oikeuteen.

– Luojalle kiitos, että minulla on rakas, joka pitää minua pystyssä ja ymmärtää tämän asian, Susan Ruusunen viittaa onnelliseen seurustelusuhteeseensa Miikka-miesystävänsä kanssa.

– En edelleenkään koe tehneeni rikosta. Voi kysyä, että onko moraalisesti oikein kirjoittaa tällaisia teoksia, mutta onko se rikollista, ne ovat kaksi eri asiaa. Ihmisellä pitää olla oikeus kertoa omasta elämästään.

Vaikka korkeimman oikeuden päätöstä voi joutua odottamaan vielä pitkän aikaa maanantaisen käsittelyn jälkeen, kokee Susan uuden rakkautensa ansiosta olevan onnellisempi kuin koskaan.

– Olen löytänyt itseni uudelleen ja voin hyvin.

(MTV3–JARI KUPIAINEN)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja