Surkea startti kävi Valtteri Bottakselle kalliiksi – ylivoimainen Lewis Hamilton kasvatti MM-johtoaan

Mercedeksen Lewis Hamilton nappasi Espanjan GP:ssä ylivoimaisella suorituksella kauden neljännen voittonsa ja kasvatti näin MM-johtoaan.

Paalupaikalta kisaan startannut Hamilton ajoi ykkössijalla lähdöstä maaliin. Toiseksi sijoittunut Red Bullin Max Verstappen hävisi Hamiltonille 24 sekuntia.

Palkintokorokesijoitus oli Hamiltonille uran 156:s. Näin hän nousi kaikkien aikojen tilaston kärkeen ohi Michael Schumacherin.

Hamilton ratkaisi voiton jo ensimmäisellä stintillä, kun hän pystyi samaan aikaan säästämään rengasta ja olemaan silti nopeampi kuin muut kärkikuljettajat.

Toisesta ruudusta startanneen Valtteri Bottaksen tavoitteena oli ohittaa Hamilton heti kilpailun alussa, ykkösmutkan jarrutukseen tultaessa, mutta Bottas epäonnistui lähtökiihdytyksessään pahasti. Verstappen ja viitosruudusta matkaan ampaissut Racing Pointin Lance Stroll pääsivät hänen edelleen.

Bottas roikkui Strollin takana neljän kierroksen ajan ja pääsi ohi viidennen kierroksen alkaessa. Eroa Hamiltoniin oli tullut tässä vaiheessa noin 3,5 sekuntia ja Verstappeniinkin noin kaksi sekuntia, eikä Bottas päässyt enää nousemaan heidän vauhtiinsa.

Bottas oli ruutulipulla kolmas, 45 sekuntia Hamiltonille hävinneenä. Hän kävi kolmanneksi viimeisen kierroksen jälkeen tekemässä yhden ylimääräisen varikkopysähdyksen, kilpailun kolmantensa, varmistaakseen nopeimman kierrosajan itselleen – tosin se oli hänen nimissään jo ennen tätä varikkokäyntiä.

Hamiltonin MM-johto on nyt 37 pistettä Verstappeniin ja 43 pistettä Bottakseen nähden.

14. ruudusta startannut Alfa Romeon Kimi Räikkönen ajoi siistin ja tasaisen kilpailun. Räikkönen oli maalissa 14:s. C39-auton kisavauhti oli tälläkin kertaa hyvää, mutta kun ohittaminen Katalonian moottoriradalla on vaikeaa ja Räikkösen ympärillä ajaneet autot olivat kisavauhdiltaan hyvin lähellä toisiaan, mahdollisuuksia sijoituksen parantamiseen ei juuri ollut.

Espanjan GP:n lopputulokset:

sija:kuljettaja:talli:ero:

1.

Lewis Hamilton

Mercedes

2.

Max Verstappen

Red Bull

+24,177

3.

Valtteri Bottas

Mercedes

+44,752

4.

Lance Stroll

Racing Point

+1 kierros

5.

Sergio Pérez

Racing Point

+1 kierros

6.

Carlos Sainz

McLaren

+1 kierros

7.

Sebastian Vettel

Ferrari

+1 kierros

8.

Alexander Albon

Red Bull

+1 kierros

9.

Pierre Gasly

AlphaTauri

+1 kierros

10.

Lando Norris

McLaren

+1 kierros

11.

Daniel Ricciardo

Renault

+1 kierros

12.

Daniil Kvjat

AlphaTauri

+1 kierros

13.

Esteban Ocon

Renault

+1 kierros

14.

Kimi Räikkönen

Alfa Romeo

+1 kierros

15.

Kevin Magnussen

Haas

+1 kierros

16.

Antonio Giovinazzi

Alfa Romeo

+1 kierros

17.

George Russell

Williams

+1 kierros

18.

Nicholas Latifi

Williams

+2 kierrosta

19.

Romain Grosjean

Haas

+2 kierrosta

keskeytys

Charles Leclerc

Ferrari


Lue myös:

    Uusimmat