Julkaistu 13.10.2003 17:22(Päivitetty 09.02.2005 10:36)
(Viidelle)
Vuohenjuustolla täytetyt silakkapihvitCopyright MTV Oy 2002
Täyte:
250 g suppilovahveroita
50 g sipulia
kermaa
suolaa
valkopippuria
kirveliä
1 kg silakkafileitä
ruisjauhoja
voita paistamiseen
Kuullota sipulit ja sienet. Lisää vähän kermaa ja mausta suolalla, valkopippurilla ja kirvelillä maun mukaan. Silakkafileet kuivataan, käännellään ruisjauhoissa ja paistetaan voissa. Täyte väliin paistamisen jälkeen. Toinen tapa on täyttää fileet ensin ja kypsentää pihvit sitten uunissa.
Tarjotaan perinteisen perunamuusin tai juuresmuusin kera. Viimemainittuun tarvitaan 800 g perunaa, 200 g porkkanaa, 100 g lanttua sekä voita ja maitoa.