Mainos

Supon Nevala: Syrjäytyminen ajaa nuorisoa ääriliikkeisiin

Syrjäytyminen ajaa suojelupoliisin päällikön Seppo Nevalan mukaan varsinkin nuorisoa ääriliikkeisiin ja -ajatteluun. Laittomia otteita vastaan on hänen mielestään tehostettava viranomaisvalvontaa, mutta pysyvän ratkaisun löytämiseksi tarvitaan oikeusvaltion ja hyvinvointiyhteiskunnan turvamekanismeja.

-Tähän kuuluu myös pyrkimys palauttaa ihmisten luottamus vastuutehtävissä olevien tahtoon hoitaa yhteisiä asioita ilman omien lisäetujen tavoittelua. Käsitys saalistavista johtajista luo kasvualustaa katkeruudelle ja voimattomuuden tunteelle, Nevala kirjoittaa suojelupoliisin viime vuotta koskevassa vuosikatsauksessa.

Tulevaisuudenuskoa on hänen mukaansa pystyttävä työttömyydestä huolimatta lisäämään. Myös Suomen sisäinen turvallisuus riippuu yhä enemmän koko Euroopan taloudellisesta ja sosiaalisesta kehityksestä.

-Meille keskeisiä asioita on yhteistyömuotojen kehittäminen lähialueillamme ja koko Pohjois-Euroopassa, Nevala huomauttaa.

Näköalattomuuden nostaessa päätään ääriliikkeiden on ollut vaivatonta ankkuroitua moniin Euroopan maihin. Vaikka läheskään kaikki ääriliikkeiden toiminnassa mukana olevat eivät kannatakaan laitonta aktiivisuutta, nykyhetken radikaaleissa vaihtoehtoliikkeissä suhtautuminen rikollisiin menettelytapoihin on Nevalan mielestä kuitenkin liian myönteistä.

Kansainväliset kytkennät näkyvät sekä tekotavoissa että asenteissa viranomaisiin.
-Verrattuna esimerkiksi takavuosien rauhanaktivisteihin nykyisten ääriliikkeiden edustajat ovat valmiita koviinkin vastatoimiin, Nevala sanoo.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.