Super ambulanssirallista: Kotihoitajat irtisanoutuvat - vanhusten tilanne toivoton

Superin puheenjohtajan Silja Paavolan mukaan kotihoidossa olevien vanhusten tilanne on niin toivoton, että kotihoitajia irtisanoutuu ja he vaihtavat alaa.

– Hoitajat näkevät, että kotihoidossa on liian huonokuntoisia potilaita, jotka kuuluisivat ympärivuorokautisen hoidon yksikköön. Tilanne on ihan järjetön tällä hetkellä, pamauttaa Paavola.

Paavolan mukaan ambulanssirallia ajataan on koko maassa eikä vain Helsingissä ja Kuopiossa.

– Joka puolelta maata kotihoidosta tulee viestiä, että vanhuksia viedään ambulanssilla sairaalaan kotoa. Aiemmin tällaiset potilaat olivat laitoshoidossa, jossa lääkäri oli koko ajan paikalla. 

Paavola ihmettelee kuntien toimintaa, sillä ambulanssikyydit ovat kalliita ja halvemmaksi tulisi tällaisissä tapauksissa ympärivuorokautinen hoitopaikka.

– Kunnissa katsotaan nyt vain yhtä osa-aluetta ja sen kustannuksia eikä kokonaistilannetta. Päättäjien olisi syytä välillä tarkastella tehtyjä ratkaisuja vanhustenhoidossa. Niitä voi myös kyseenalaistaa.

Paavolan mukaan osa kotihoidossa olevista potilaista kuuluisi suorastaan terveyskeskuksen vuodeosastoille, jotka on jo melkein lakkautettu.

–Niillä on ihan turhaan huono kaiku, sillä osa vanhuksista on niin huonossa kunnossa, että he kuuluvat sinne.  Siellä saa hyvää hoitoa ja kuntoutusta.  Tiedän lukuisia vanhuksia ja omaisia, jotka ovat todella tyytyväisiä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja