Suosikkiselostaja Tapio Suominen kärysi jälleen ratista – ajeli lähes 3 promillen humalassa Hattulassa

Tapio Suominen laittoi korkin kiinni ja teki elämäntapamuutoksen:"Painoni on pudonnut seitsemän kiloa" 5:48
MTV Uutiset Live: Tapio Suominen laittoi syksyllä 2020 korkin kiinni ja teki elämäntapamuutoksen: "Painoni on pudonnut seitsemän kiloa"

Koko kansan tuntema ex-urheiluankkuri tuomittiin tänään Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa kahdesta rattijuopumuksesta yhdyskuntapalveluun.

Syytteen mukaan 56-vuotias Suominen oli kesäkuun alussa syyllistynyt parin päivän sisään kahdesti törkeään rattijuopumukseen Hattulassa.

Ensimmäisellä kerralla hänen verensä alkoholipitoisuudeksi oli kiinnijäämisen jälkeen todettu 1,47 promillea. Suominen oli törmännyt autollaan parkkipaikalle pysäköityyn toiseen autoon.

Suominen oli tunnustanut, että hän yritti peruuttaa autoaan parkkipaikalla ja joi kolme tölkkiä lonkeroa ennen kuin poliisit saapuivat. 

Kärähti toistamiseen

Vain kahta päivää parkkipaikkaselkkausta myöhemmin Suominen jäi jälleen kiinni humalpäiten ajelusta. Tällä erää mies kärysi ratista 2,88 promillen humalassa. Syytteen mukaan ajomatka oli päättynyt Hattulassa sijaitsevalle R-kioskille.

Tässä vaiheessa Suominen oli jo määrätty ajokieltoon, joten hän sai syytteen myös kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Tänään annetulla tuomiolla Suomiselle tuomittiin teoista yhteisenä vankeusrangaistuksena 5 kuukautta vankeutta. Vankeusrangaistuksen sijaan hän suorittaa tuomionsa 150 tunnin yhdyskuntapalveluna.

Lisäksi Suominen määrättiin maksamaan valtiolle rikosuhrimaksu 80 euroa sekä korvaamaan todistelu- ja päihdetutkimuskustannuksia noin 230 euroa.

Suominen on tuomittu Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa rattijuopumuksista kahdesti aiemminkin. Hän on julkisuudessa myöntänyt kärsivänsä alkoholismista. Suominen irtisanottiin Yleisradiosta vuonna 2018.

Lisätty tiedot käräjäoikeuden ratkaisusta kello 14.27.

Lue myös:

    Uusimmat