Presidentti Niinistö muistuttaa, ettei Puolan ohjusräjähdys saa viedä huomiota Ukrainan tapahtumilta: "Massiivinen pommihyökkäys siviilejä vastaan"

Presidentti Sauli Niinistö kommentoi Puolan ohjusräjähdystä 3:15
Presidentti Sauli Niinistö kommentoi Puolan ohjusräjähdystä.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö totesi tiedotustilaisuudessa, että tämänhetkisten tietojen pohjalta vaikuttaisi, että ohjusräjähdys Puolassa on ollut vahinko eikä kyse ole Venäjän ampumasta ohjuksesta, mutta että tapaus pitää tutkia tarkoin. Niinistö toivoo, ettei ohjus vie huomiota Venäjän eilisiltä pommituksilta Ukrainassa.

Puolaan on osunut paikallisten viranomaisten mukan venäläisvalmisteinen ohjus, joka tappoi kaksi ihmistä Przewodowin kylässä lähellä Puolan ja Ukrainan rajaa.

Eilen AP uutisoi yhdysvaltalaiseen viranomaislähteeseen vedoten, että kyse olisi Venäjän ohjuksesta, mutta tänään AP kirjoitti viranomaislähteiden tietojen pohjalta, että kyse olisi Ukrainan ampumasta ilmatorjuntaohjuksesta.

Reutersin mukaan Yhdysvaltain presidentti Joe Biden on vahvistanut G7-maille, että kyse on juuri Ukrainan ilmatorjuntaohjuksesta. 

Niinistö painotti tiedotustilaisuudessa, että Puolan tapahtumat täytyy tarkoin selvittää ja kiitteli sitä, että mediassa esiintyneillä kommentaattoreilla pysyi eilisten ensitietojen jälkeen pää kylmänä.

– Tämä kuitenkin osoittaa, että sodassa tapahtuu asioita, joita ei ole tarkoitettu. Se on sodan kauhuja, Niinistö totesi lehdistötilaisuudessa. 

Niinistö myös muistutti, että Puolan ohjusräjähdyksen ei saa antaa viedä huomiota Ukrainan eilisiltä tapahtumilta. Niinistö huomautti, että eilisten Venäjän toimien osalta tutkitaan, onko maa syyllistynyt sotarikokseen pommitettuaan siviilikohteita. 

– Näimme massiivisen pommihyökkäyksen infrastruktuuria ja siviilejä ja heidän elinolosuhteitaan vastaan. Se on julma ja sotarikoslainsäädännön kannalta tutkittavaa, Niinistö sanoi.

– Sanomani on, että huomioidaan tuo pääasia.

Juttu päivitetty kauttaaltaan 16.11. klo 12.24.

Lue myös: 

Lue myös:

    Uusimmat