Marin: Nato-prosessia hoitamaan tarvittaessa yhden puolueen vähemmistöhallitus

Nato-prosessi ja työllisyystoimet nousivat esille SDP:n vaalikampanja-avauksessa 2:11
Nato-prosessi ja työllisyystoimet nousivat esille SDP:n vaalikampanja-avauksessa

Sdp:n puheenjohtaja Sanna Marin puhui puolueen tiedotustilaisuudessa Helsingissä.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) pitää mahdollisena, että Suomeen muodostettaisiin tilapäinen yhden puolueen vähemmistöhallitus viemään Nato-prosessia eteenpäin, jos hallitusneuvotteluissa syntyy vaikea tilanne.

Marin totesi, että Suomella pitää olla toimintakykyä kaikissa tilanteissa. Presidentti Sauli Niinistö on ilmaissut huolensa Suomen Nato-prosessin viivästymisestä, jos hallitusneuvottelut mutkistuvat ja pitkittyvät.

SDP avasi vavaalikampanjansa helsinkiläishotelli Clarionissa aamupäivällä. Puolue pyrkii vahvistamaan julkista taloutta ennen kaikkea parantamalla työllisyyttä reippaasti. SDP:n välitavoite on 80 prosentin työllisyysaste, joka veisi Suomen muiden Pohjoismaiden tasolle.

Pidemmän aikavälin tavoitteena on oltava täystyöllisyys, eli tilanne, jossa työttömyysaste on selvästi alle 5 prosenttia, SDP:n vaaliohjelmassa todetaan.

Eroon viimeisistäkin kiky-toimista

SDP haluaa palauttaa työntekijöille siirretyt sosiaalivakuutusmaksut työnantajien vastuulle.

Puolueen mukaan talouskasvun tulosten pitää jakautua oikeudenmukaisemmin, minkä takia nyt tulisi perua viimeisetkin Juha Sipilän (kesk.) hallituksen aikana solmitun kiky-sopimuksen toimet.

Vuoden 2016 sopimuksella haluttiin parantaa työllisyyttä ja kilpailukykyä painamalla työnantajien kustannuksia alaspäin.

Saman tavoitteen on äskettäin esittänyt Teollisuusliitto.



Lue myös:

    Uusimmat