Sanna Marin kommentoi sosiaalisessa mediassa leviävää kohukuvaa: "Kuva ei ole asiallinen, pyydän sitä anteeksi"

"Minulla on ollut ystäviä Kesärannassa"– Marin kommentoi sosiaalisessa mediassa leviävää kohukuvaa 2:04
"Minulla on ollut ystäviä Kesärannassa" – näin pääministeri Marin vastasi median kysymyksiin tänään Helsingissä.

Pääministeri Sanna Marin pyytää anteeksi ystäviensä Kesärannan tiloissa ottamaa suutelukuvaa.

Pääministeri Marin vahvisti, että sosiaalisessa mediassa leviävä kuva kahdesta naisesta on aito ja otettu Kesärannassa.

– Mielestäni se kuva ei ole asiallinen, pyydän sitä anteeksi. Tuollaista kuvaa ei olisi pitänyt ottaa, Marin sanoi.

Kuva, jossa kaksi naista suutelee Kesärannan tiloissa, on Marinin mukaan otettu Ruisrock-viikonlopun sunnuntaina, 10. heinäkuuta. Marin itse on nähnyt kuvamateriaalia tänään aamulla.

Marinin mukaan hänellä on ollut Ruisrock-sunnuntaina vieraana Kesärannassa ystäviä, joiden kanssa on saunottu, uitu ja vietetty aikaa.

Käytössä on ollut myös Kesärannan alakerran vierasvessat, joiden vieressä yleensä tiedotustilaisuuksissa käytettävä valtioneuvoston sininen grafiikkaseinä sijaitsee.

Kohukuva on ilmeisesti otettu vessankäytön yhteydessä.

– Sinänsä illanvietossa ei muutoin ole mitään ihmeellistä tapahtunut, Marin sanoi.

Marin: Ei turvallisuusuhkaa

Marinin mukaan valtion turvallisuudelle ei ole muodostunut minkäänlaista uhkaa juhlimisesta. Aikaa on vietetty Kesärannan pihalla, ei sisätiloissa, alakerran vierasvessoja lukuun ottamatta.

– Tämä on ainoa henkilökohtainen juhlani, jonka olen loma-aikanani järjestänyt, mutta Kesärannassa on tänä kesänä useita erilaisia juhlia järjestetty. Hallituspuolueiden kansanedustajille, oppositiopuolueiden kansanedustajille, valtioneuvoston kanslian väelle, politiikan toimittajille, päätoimittajille. Eli lukuisia juhlia on Kesärannassa järjestetty.

– Kesärantahan on koko ajan valvonnan kohteena. Siellä on koko ajan valvomo, joka valvoo Kesärannan alueella tapahtuvaa toimintaa. Kaikki nimet on etukäteisesti ilmoitettu valvomoon, he ovat tienneet ketä sillä alueella oleilee.

Toivoo keskustelua politiikan sisällöistä

Pääministeri kommentoi häntä viime päivinä ympäröinyttä bilekohua. Hän toivoi, että julkisessa keskustelussa keskityttäisiin politiikan asiakysymyksiin.

– Toivoisin ja soisin, että kävisimme sisältökeskustelua politiikan sisältökysymyksistä, emme niinkään vapaa-ajan vietostani. Mutta ymmärrän toki, että media haluaa siitäkin kirjoittaa, Marin kommentoi.

Jo viime viikolla julki tulleet ensimmäiset videot herättivät runsaasti keskustelua, jonka räikeimmiksi ylilyönneiksi Marin katsoo väitteet siitä, että pääministeri olisi käyttänyt laittomia päihteitä.

– Mielestäni nämä ovat olleet sellaisia väitteitä, jotka eivät ole olleet millään tavalla asiallisia. Toivon, että tällaisia väitteitä ei levitetä ilman vahvaa todistusaineistoa, jota ei kyllä ole olemassa, koska en ole ikinä mitään käyttänyt.

Marinin piti alun perin pitää mediatilaisuus heti puheensa jälkeen Helsingissä suurlähettiläspäivillä, mutta kyseinen tilaisuus ehdittiin eilen illalla perumaan. Juuri ennen puoltapäivää pääministerin avustaja kuitenkin vahvisti, että tilaisuus tullaankin pitämään Pikkuparlamentissa.

Lue myös:

    Uusimmat