Suomi voitti MM-kultaa 1995 ja tuntui kuin koko maa olisi rynnännyt kaduille – löydätkö itsesi tai tuttusi näistä hulvattomista juhlakuvista?

Kun Suomi voitti MM-kultaa 1995, tuntui, kuin koko Suomi olisi rynnännyt kaduille – löydätkö itsesi tai tuttusi näistä hulvattomista juhlakuvista? 6:29
Löydätkö itsesi tai tuttusi näistä hulvattomista juhlakuvista?

Leijonat eli Suomen miesten jääkiekon A-maajoukkue voitti historiansa ensimmäisen MM-kullan sunnuntaina 7. toukokuuta 1995. Tukholman Globenissa. Silloin tapahtui jotain ikimuistoista ja historiallista, josta muodostui koko kansan tuntema perinne: "Torille!"

Ensin Leijonien Ruotsia vastaan maalein 4–1 päättynyttä ihmeellistä finaalivoittoa juhlittiin Tukholmassa ja suurissa kaupungeissa Suomessa, mutta seuraavan päivän koko kansan riemu ja kokoontuminen kultasankareita vastaanottamaan – se nostattaa edelleen tunteet pintaan.

Löydätkö sinä itsesi tai jonkun tuttusi näistä MTV Uutisten arkiston juhlakuvista?

MTV Uutiset juhlii tänä vuonna 40-vuotista taivaltaan. Missä olit kun? -ohjelmasarja kerää yhteen isoimmat uutistapahtumat näiden vuosien varrelta. Jaksot ovat katsottavissa mtv-palvelussa sekä MTV3-kanavalla maanantaisin.

Lue myös:

    Uusimmat