Mainos

Suomi täynnä tietöitä – katso, miten ne ruuhkauttavat juhannusmatkasi

Eri puolella Suomea käynnissä olevat tietyöt saattavat hidastaa monen juhannusmatkaa.

Katso oman reittisi tietyöt ja muut hidasteet yllä olevasta interaktiivisesta kartasta.

Tällä hetkellä on käynnissä runsaasti eri tieosuuksien kunnostustöitä. Osa työstä tehdään yöaikaan ja osassa työmaista työt keskeytetään juhannuksen ajaksi.

Kaikkia esteitä ja hidasteita ei kuitenkaan voida poistaa, ja niiden vaikutus liikenteen sujuvuuteen voi olla merkittävä monella osuudella. 

Liikennettä haittaavien tietöiden alueilla voi olla tietyön ajaksi alennettu nopeusrajoitus tai kaistoja on kavennettu tai jopa suljettu. Liikenne on saatettu myös ohjata kiertotielle.

Eniten haittaa eteläisessä Suomessa

Eniten tietöitä on eteläisessä Suomessa. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla on juhannuksen aikaan tietöitä Kehä III:lla, Länsiväylällä, Turunväylällä sekä Tuusulan väylällä.

Lisäksi liikennettä haittaa Etelä-Suomen pääteillä muun muassa siltatyömaa valtatiellä 3 Tampere-Vaasa-välillä Ikaalisissa, tievalaistustyö Orivedellä valtatiellä 9 välillä Tampere-Jyväskylä, tienparannustyö Mikkelissä valtatiellä 5:llä ja tienrakennus- ja siltatyömaat valtatiellä 7 Kotka-Hamina-välillä.

Koko 8-tie voi olla ruuhkainen, sillä siellä tehdään tietöitä yli 200 kilometrin matkalla aina Raisiosta Liminkaan asti.

Lisäksi kannattaa ottaa huomioon se, että Turun saariston lautoille on pitkät jonot koko juhannusviikonlopun ajan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.