Mainos

Suomi taas vertailun ykkönen – nyt kyseessä vihreät arvot

Suomi on saanut kärkipaikan 180 maan vertailussa, jossa tarkasteltiin suhtautumista vihreisiin kysymyksiin.

Asiasta uutisoineen Ylen mukaan 2016 Enviromental Performance Index -tutkimuksessa selvitettiin mm. kykyä suojella ekosysteemejä sekä ihmisten terveyttä.

Yhdysvaltalaiset Yalen ja Columbian yliopistot ovat yhdessä Maailman talousfoorumin WEF:n kanssa selvittäneet viime vuosikymmeneltä lähtien joka toinen vuosi maailman maiden suoriutumista näissä ympäristöön liittyvissä kysymyksissä.

Tuoreen raportin mukaan maailman maat ovat kehittyneet esimerkiksi ilmasto- ja energiakysymyksissä, terveysvaikutusten huomioimisessa sekä vesi- ja sanitaatiokysymyksissä.

Yksi raportin suuria huolenaiheita on ilman laatu eri puolilla maailmaa. Tutkimuksen mukaan Peräti 3,5 miljardia ihmistä asuu maissa, joissa ilmansaasteet ovat terveyttä uhkaavalla tasolla.

Suomi siis seisoo maavertailussa ykköspaikalla. Kolme seuraavaa sijaa tulevat myös pohjolaan. Islanti, Norja ja Tanska ovat Suomen kannoilla.

Edellisessä vertailussa Suomi oli sijalla 18.

Suomi selviytyi erityisen hyvin vertailtaessa terveysvaikutuksia, vesi- ja sanitaatiokysymyksiä sekä biodiversiteettiä ja elinympäristöjä. 

Vertailun häntäpäätä hallitsevat Somalia, Eritrea ja Madagaskar. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.