Mainos

Suomi patistaa EU:ta maahanmuuttosopimuksiin Irakin, Somalian ja Afganistanin kanssa

Suomi haluaa Euroopan Unionin solmivan maahanmuuttosopimuksia Irakin, Afganistanin ja Somalian kanssa. Perusteena on laittoman maahanmuuton kitkeminen ja helpommat palautukset lähtömaahan.

Euroopan valtionpäämiehet kokoontuvat torstaina keskustelemaan tuloksista, joita viime aikojen maahanmuuttosopimuksilla Nigerin, Nigerian, Malin, Senegalin ja Etiopian kanssa on saatu aikaan.

Taloudellisen tuen vastineeksi EU on vaatinut sopimuksen alaisia maita kiristämään rajakontrollejaan ja ottamaan takaisin laittomaan maahanmuuttoon syyllistyneitä kansalaisiaan.

Pääministeri Juha Sipilä kertoi etukäteen, että tuloksia on saatu ja EU:n pitäisi sen perusteella solmia uusia sopimuksia etenkin takaisinottovelvoite tähtäimessään.

– Suurin osa jäsenmaista kannattaa tätä toimintamallia. Aion nostaa keskusteluun idean (sopimuksesta Irakin, Somalian ja Afganistanin kanssa) kokouksessamme, Sipilä kertoi Reutersin mukaan.

Pakolaisvirrat ovat pienentyneet Kreikan kautta Eurooppaan tulijoiden määrässä mitattuna, mutta painopiste on siirtynyt Italiaan. Italia otti viime vuonna vastaan 154 000 pakolaista ja lukeman odotetaan nousevan tänä vuonna. Suomeen saapui turvapaikanhakijoita viime vuonna 32 500, kun tämän vuoden saldon ennustetaan olevan noin 5 500 henkilöä.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.