Mainos

Suomi pärjäsi tietojenkäsittelykisoissa

Suomalaiset menestyivät jälleen erinomaisesti koululaisten tietojenkäsittelyolympialaisissa. Nelihenkisen joukkueen kaikki jäsenet pääsivät mitaleille Portugalissa viime viikolla järjestetyissä kisoissa.

Samuli Laine Klaukkalasta ja Tero Karras Oulusta saivat hopeiset mitalit. Jan Lönnberg Vantaalta ja Timo Teräs Noormarkusta saavuttivat pronssia.

Totuttuun tapaan Kiina ja Itä-Euroopan valtiot menestyivät kilpailussa parhaiten. Suomi oli parhaiden länsimaiden joukossa. Kilpailijat joutuivat viikon mittaisissa kisoissa suunnittelemaan ja ohjelmoimaan tehokkaita laskentamenetelmiä eli algoritmeja kilpailutehtävien ratkaisemiseksi.

Suomen joukkuetta valmensi jo neljättä vuotta Jyrki Nummenmaa Tampereen yliopistosta. Neljän vuoden aikana joukkue on saavuttanut kaksi kultaa, viisi hopeaa ja viisi pronssia.

Suomen joukkueesta Samuli Laine on jo ylioppilas eikä voi osallistua enää ensi vuonna. Neljän vuoden aikana Samuli Laineelle kertyi runsas mitalisato: pronssia 1995, kultaa 1997 ja hopeaa 1998.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.