Suomi ottaa uuden vuoden vastaan sateisessa säässä – MTV:n meteorologilta vinkki raketteja ampuville

Uudenvuodenaattoa vietetään Suomessa sateisissa merkeissä. Sää on tuulista ja tavanomaista lauhempaa.

Maan ylitse liikkuu sadealue, joka tulee alas lumena maan pohjois- ja itäosissa. Etelässä ja lännessä sateet ovat vettä ja räntää.

Lunta kertyy idässä ja pohjoisessa noin kahden ja kuuden senttimetrin välillä. Eniten lunta sataa Länsi-Lapissa, jossa lunta voi kertyä yli kymmenen senttiä.

Etelän ja lännen vesisateet vähentävät näiden alueiden lumipeitettä.

Lämpötila on uudenvuodenaattona maan etelä- ja keskiosissa nollan ja kuuden plusasteen välillä. Pohjoisosissa lämpötilat vaihtelevat kahden plusasteen ja seitsemän pakkasasteen välillä.

Ajokelivaroituksia on luvassa suureen osaan maata uudenvuodenaattona

Maan itä- ja pohjoisosissa on uudenvuodenaattona varoituksia huonosta ajokelistä. Ajokelivaroitukset liittyvät lumi- ja räntäsateisiin.

Itä- ja Keski-Suomessa on annettu myös varoituksia liukkaista jalankulkusäistä. Syynä on jään päälle kertvä vesi sään lauhtuessa.

Kaikille merialueille on annettu kovan tuulen varoituksia. Voimakkainta tuuli on Selkämerellä, jossa tuuli lähentelee pariakymmentä metriä sekunnissa. Läntisille merialueille on annettu myös aallokkovaroitus uudenvuodenaattona.

MTV Uutisten meteorologi Jenna Salminen kertoo, että tuuli voi vaikuttaa myös perinteisiin uuden vuoden juhlamenoihin. Ennusteiden mukaan etenkin aamu- ja iltapäivän aikana luvassa kovaa, mahdollisesti myrskyisää tuulta on etenkin läntisillä ja eteläisillä merialueilla, ja etenkin puuskat voivat käydä myrskylukemissa.

– Tuntuvaa tuulta on myös sisämaassa, joten kannattaa ottaa tuo huomioon ilotulitteiden osalta, Salminen varoittaa.

Uudenvuodenpäivänä on luvassa selkeää ja poutaista säätä maan etelä- ja keskiosiin

Sää rauhoittuu uudenvuodenpäivänä. Maan etelä- ja keskiosissa on tuolloin luvassa melko selkeää ja poutaista säätä. Pohjoisessa voi sataa vielä lunta.

Lämpötilat ovat kaikkialla maassa pikkupakkasella.

Maan pohjoisosissa on voimassa ajokelivaroitukset iltapäivään saakka.

Tällainen on uudenvuoden sää – kovat tuulet ja pilvisyys häiritsevät ilotulitteiden katsomista 5:44
Katso tästä tuorein ennuste vuodenvaihteelle: kovat tuulet ja pilvisyys häiritsevät ilotulitteiden katsomista.

Lue myös:

    Uusimmat