Suomi lähetti hätämajoitusta Turkkiin 3000 henkilölle – myös apua Syyriaan valmistellaan

Avustusjärjestöt ja useat maat lähettävät apua Turkkiin ja Syyriaan – maanjäristysten jäljiltä löytynyt jo yli 3000 uhria 2:19
Avustusjärjestöt ja useat maat ovat lähettäneet apua Turkkiin ja Syyriaan. Uutisklipillä tiedossa olleiden kuolonuhrien määrä oli 3000, mutta lukema on nyt jo yli 24 000.

Suomi on lähettänyt Turkkiin hätämajoitusta, eli lämmitettäviä telttoja ja kamiinoja noin 3000 henkilölle, sisäministeriö kertoo tiedotteessa. Ministeriö valmistelee myös materiaaliavun lähettämistä Syyriaan nopealla aikataululla.

Ministeriö kertoo ensimmäisen avustuserän saapuneen Turkkiin lauantaina Naton euroatlanttisen pelastuspalvelun koordinaatiokeskuksen (EARDCC) kautta. Materiaali avustuserään on hankittu Puolustusvoimilta.

Pelastustöiden olosuhteet ovat haastavat muun muassa kylmyyden ja lumisateen vuoksi, ministeriö arvioi.

− Tämän hetken tietojen mukaan kuolonuhreja on kymmeniä tuhansia ja tuhot ovat todella laajoja. Maanjäristysalueella on nyt suuri tarve muun muassa hätämajoitukselle. Materiaaliapulähetyksillä Suomi pyrkii auttamaan ihmisten perustarpeiden toteutumista. On tärkeää, että toimitamme apua maanjäristysalueelle mahdollisimman nopeasti, sisäministeri Krista Mikkonen sanoo.

Järistyksissä on kuollut ainakin 24 500 ihmistä.

Suomi lähetti asiantuntija-apua Turkkiin tukemaan pelastustöissä ja avustustehtävissä jo alkuviikosta.

Lue myös:

    Uusimmat