Mainos

Suomi jälkijunassa syrjinnän kieltämisessä

Suomi kuuluu Euroopan mattimyöhäisiin EU:n syrjinnän vastaisten säännösten toimeenpanossa. Suomi ei ole ainoa hidastelija, komission mukaan kuusi euroopan maata on myöhässä.

Euroopan unionin jäsenmaissa tehdyn kyselyn mukaan suomalaiset ovat myös havainneet ympäristössään enemmän rasistista tai muuta syrjintää kuin useimpien muiden EU-maiden kansalaiset. Toisaalta suomalaiset ovat ylivoimaisesti parhaiten selvillä tasaveroiseen kohteluun liittyvistä oikeuksistaan.

Kyselyn toteutti EU:n tilastotoimisto Eurostat.
Suomi ei ole ainoa joka on myöhässä

EU-maiden pitäisi saattaa rasistisen syrjinnän kieltävä EU-direktiivi voimaan ensi kuussa. Direktiivi uskontoon, ikään, vammaisuuteen tai seksuaaliseen suuntautumiseen liittyvän syrjinnän kieltämisestä pitäisi olla voimassa vuoden loppuun mennessä.

Suomen edellinen hallitus antoi viime joulukuussa eduskunnalle esityksen uudesta yhdenvertaisen kohtelun turvaavasta lainsäädännöstä, mutta esitys raukesi ennen vaaleja.

EU:n komission mukaan myös Saksa, Luxemburg, Kreikka, Itävalta ja Espanja myöhästyvät syrjinnän kieltämisessä. Sen sijaan Ruotsi ja Belgia ovat jo toteuttaneet vaaditut uudistukset, ja muissa maissa ne ovat vähintään aluillaan.

(MTV3 - STT)

15:03

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.