Mainos

Suomi isännöi YK:n Syyria-konferenssia tammikuussa

Suomi isännöi YK:n Syyria-konferenssia tammikuun lopussa Helsingissä, Ulkoasiainministeriö tiedottaa.

23.-24. tammikuuta pidettävän konferenssin yhteydessä julkistetaan YK:n Syyriaa koskevia humanitaarisia suunnitelmia vuodelle 2017 sekä YK:n alueellinen Syyrian naapurimaat kattava apusuunnitelma vuosille 2017-2018, ulkoministeriö tiedottaa.

Kokoukseen osallistuu YK-järjestöjen, kansainvälisten rahoituslaitosten, avunantajien, kansalaisjärjestöjen, yksityisen sektorin sekä Syyrian naapurivaltioiden edustajia.

Ulkoministeriön mukaan YK pyrkii konferenssin kautta saamaan näkyvyyttä ja tukea mittaville ja alirahoitetuille tarpeille Syyriassa ja naapurimaissa. Kokous on jatkoa kahdelle Syyria-konferenssille, jotka pidettiin viime vuonna Lontoossa ja Istanbulissa. 

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) avaa tilaisuuden, ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen (kok.) pitää avauspuheenvuoron ja ulkoministeri Timo Soini (ps.) loppupuheenvuoron. 

Presidentti Sauli Niinistö ja ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta käsittelivät Syyrian sotaa perjantaisessa kokouksessaan. Kokouksessa todettiin, että Suomi pitää vuodenvaihteessa alkanutta tulitaukosopimusta tervetulleena askeleena kohti väkivaltaisuuksien lopettamista Syyriassa. Suomi toivoo, että tulitauko avaa mahdollisuuden poliittisten neuvottelujen uudelleenkäynnistämiseen.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja