Suomi hyvästelee Hornetit lähivuosina – "Onhan se vaikea luopua vanhasta rouvasta, nyt tulee tämä uusi tyttöystävä"

MTV Porissa: Lentonäytöksen huumaa suorassa lähetyksessä – Pori Airshow´ssa oli yli 15 000 kävijää 6:19
Suomen Ilmailuliiton puheenjohtaja kertoo, ketkä ovat maailman parhaita lentäjiä ja sveitsiläiset hävittäjälentäjät näyttävät taitojaan.

Suomen Ilmailuliiton vuosittainen Pori Airshow keräsi tänä vuonna peräti 15 000 ilmailun ystävää Porin lentokentälle. Esittelyyn saatiin myös suurta mielenkiintoa herättäneitä F-35-hävittäjiä, joita Suomen Puolustusvoimatkin saavat käyttöönsä 2026 mennessä.

MTV Uutiset Live kertoo ja näyttää kun tapahtuu. Se on toimitus, joka elää uutispäivää kanssasi.

Seuraa jatkuvaa lähetysvirtaa yhden ruudun kautta osoitteessa mtvuutiset.fi ja MTV Katsomossa.

Suomalaisia kävijöitä kiinnostaa aivan erityisesti Suomen uusi hävittäjähankinta eli F-35. Suomen Ilmailuliiton puheenjohtaja Timo Hyvönen kuvailee, että vaikka uusia hävittäjiä odotetaankin innolla, tuntuu vanhoista Horneteista luopuminen jokseenkin haikealta.

– No kyllähän se on vaikea luopua vanhasta rouvasta, nyt tulee tämä uusi tyttöystävä tähän. Onhan se aikamoinen merkki maailmalle, että Suomessa on nyt viiden eri maan ilmavoimat paikalla.

Airshow´ssa oli paikalla myös hävittäjän koelentäjä Scott "Shark" Mclaren, joka esitteli toimittajallemme koneen ohjaamon. 

McLaren kertoo, että F-35 herättää aina näytille asetettuna paljon kiinnostusta.

– Hyvästä syystä. F-35 on kaikkein esityksellisin kone, mitä on. Se on viidennen sukupolven kone ja ihmiset haluavat aina nähdä sen ja heillä on paljon kysymyksiä siitä.

McLaren esitteli tapahtumassa myös F-35 simulaattoria, jossa pääsee kokeilemaan, miltä tuntuu istua hävittäjän ohjaamossa.

MTV Porissa: Ilmailualan komeimmat uutuudet esillä – tältä näyttää Suomen uusi hävittäjä F-35 8:13
MTV Uutisten toimittaja Pyry-Jaakko Peltomäki pääsi kiipeämään F-35 ohjaamoon. Katso videolta, miltä Suomen hävittäjähankinnan ohjaamossa näyttää.


Lue myös:

    Uusimmat