Suomi hankki miljoonia kelvottomia suojamaskeja – työministeri Haatainen: "Olen heti aamulla pyytänyt pikaisen selvityksen"

Työministeri Tuula Haatainen kertoo pyytäneensä pikaista selvitystä Kiinasta tilattujen suojavarusteiden kanssa tapahtuneisiin epäselvyyksiin.

Haatainen kertoo asiasta omalla Twitter-tilillään. Hän toteaa twiitissään, että Huoltovarmuuskeskus on työ- ja elinkeinoministeriön hallinnon alainen laitos.

– Eilen illalla ja tänään aamulla julkisuudessa on ollut esillä epäselvyyksiä liittyen suojainkauppaan. Näistä epäselvyyksistä olen heti aamulla pyytänyt pikaisen selvityksen, hän kirjoittaa.

Twiitti ja pyyntö liittyvät siihen, kun eilen Huoltovarmuuskeskus ilmoitti, että Kiinasta tilatut 230 000 hengityssuojainta ja 2 miljoonaa kirurgimaskia eivät olleet riittävän tasokkaista sairaanhoitajille eikä suojamateriaali täyttänyt eurooppalaisia standardeja sairaalakäytössä.

Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) mukaan suojaimia voidaan silti käyttää hoivayksiköissä ja kotiin vietävissä palveluissa, kun tarkoituksena on ehkäistä esimerkiksi iäkkäiden henkilöiden sairastumista tilanteessa, jossa hoitohenkilökunta saattaa mahdollisesti kantaa koronavirusta.

– Materiaalia tullaan jakamaan sosiaali- ja terveysministeriön ohjeiden mukaisesti julkisten ja yksityisten hoivayksiköiden ja kotisairaanhoidon toimijoille, Huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtaja Tomi Lounema sanoi eilen.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja