Suomessakin supersuosittu peli sai historiansa nuorimman voittajan – norjalainen Jonas juhlii 11 miljoonan himoitsemaa titteliä: "Uskomatonta"

Maailmanlaajuisesti erittäin suositussa Englannin Valioliigan manageripelissä Fantasy Premier Leaguessa ykköseksi kohosi 20-vuotias norjalainen Jonas Sand Låbakk, josta tuli samalla pelin kautta aikojen nuorin voittaja. Suomalaispelaajia oli tälläkin kaudella mukana kymmeniä tuhansia.

Manageripeli Fantasy Premier League nauttii simuloimansa sarjan Englannin Valioliigan tavoin maailmanlaajuista suosiota. Tällä kaudella se keräsi yli 11 miljoonaa pelaajaa hakemaan lisämaustetta sarjan katseluun. Monille manageripeli on saattanut tosin nousta jopa varsinaista Valioliigan seuraamista tärkeämmäksi viikoittaiseksi rutiiniksi.

Pelin tarkoituksena on rakentaa Valioliigan pelaajista oma fantasiajoukkue, jossa jokainen jalkapalloilija kerryttää "managerilleen" pisteitä pelissä todellisten otteluissa tapahtuvien suoritustensa mukaan.

Päättyneellä kaudella Fantasyssa liki ohittamaton, mutta kallis, valinta on ollut peluuttaa Manchester Cityn tähtihyökkääjää Erling Haalandia, joka takoi maaleillaan yhteensä 217 fantasiapistettä.

Jos norjalaiset Haaland ja Martin Ödegaard mellastivat Valioliigan pelikentillä, myös Fantasyn voittajaksi kohosi norjalaisnuorukainen.  20-vuotiaasta Jonas Sand Låbakkista tuli tänä keväänä pelin nuorin voittaja.

– Se on uskomatonta. Jokainen, joka pelaa, tietää, miten paljon hyvään sijoitukseen vaaditaan, Aftonbladetin haastattelema Låbakk kuvailee.

Låbakk nappasi voiton yli 11 miljoonan pelaajan joukosta lopulta melko suvereenisti. Hänen kokonaispistemääränsä 2799 ylitti toiseksi sijoittuneen skottipelurin Euan Thompsonin lopulta 51 pisteellä.

Låbakk tunnusti jännittäneensä ennen viimeistä valioliigakierrosta, vaikka johti Thompsonia 46 pisteellä.

– Tunsin pientä painetta. Sain kuitenkin viimeisten viikkojen aikana melko suuren kaulan, mutta kävelin silti ympäriinsä ja olin tietenkin stressaantunut. Samalla se oli kuitenkin hauskaa, koska sain paljon huomiota. Loppurupeama oli väsyttävää, se oli henkisesti uuvuttavaa.

Norjassa hämmentävän kova taso

Manageripeli on Norjassa suosittu, kuten Valioliiga ylipäätään. Muutama vuosi sitten shakin supertähti, suurmestari Magnus Carlsen oli lähellä napata koko pelin ykkössijan itselleen.

– Luulen, että noin kymmenen prosenttia tuhannesta parhaasta pelaajasta ovat Norjasta. Se on täysin mielipuolista. Sitä on vaikea selittää, Låbakk sanoo.

Aftonbladetin mukaan pelkästään ruotsalaispelaajia Fantasyssa oli päättyneellä kaudella yli 168 000. Myös Suomessa fantasiapelaajien määrä laskettiin useissa kymmenissä tuhansissa.

Låbakk sai ykkössijasta palkinnoksi viikon vip-matkan Englantiin, liput kahteen Valioliiga-otteluun ja useita tuotepalkintoja, kuten rannekellon. 

– En tiedä, saanko valita otteluita, joihin pääsen. Jos saan valita, aion ilman muuta mennä Anfieldille, koska olen Liverpoolin kannattaja, Låbakk suunnittelee.

Suomessa parhaat pisteet kerännyt Esa Jussila sijoittui kokonaiskilpailussa komeasti 38:nneksi. Hän jäi voittaja Låbakkista lopulta 105 pisteen päähän.

Låbakk jakoi Aftonbladetille kolme vinkkiä pisteiden kerryttämiseen. Hänen mukaansa joukkueen ja tuplapisteitä keräävän kapteenin valinnoissa ei kannata lähteä sooloilemaan liikaa, vaan kannattaa luottaa yleisesti hyväksi todettuihin luottopelaajiin. Tämän lisäksi pelaajavaihtojen tekemisessä ei ole syytä kiirehdintään, vaan joukkue on hyvä valikoida seuraavalle kierrokselle viime hetkillä, pelaajista saatavilla olevan tiedon maksimoimiseksi.

Lue myös:

    Uusimmat