Lehti: Pep Guardiola tehnyt päätöksen Manchester City -pestinsä jättämisestä

Pep Guardiola on Daily Mailin mukaan päättänyt jättää Manchester Cityn päävalmentajapestinsä ensi kauden jälkeen.

Vuodesta 2016 Manchester Cityä äärimmäisen menestyksekkäästi valmentaneen Pep Guardiolan sopimus seuran kanssa päättyy vuoden kuluttua, ja tuoreen tiedon mukaan katalonialaisvelho ei aio tehdä enää uutta jatkosopimusta. 

Jälleen päättyneellä kaudella Cityn Valioliigan mestaruuteen luotsanneen Guardiolan, 52, aikomus on Daily Mailin mukaan tullut selville useilta lajin sisäpiirissä työskenteleviltä lähteiltä, vaikka hän ei ole ilmoittanut päätöksestään vielä seurajohdolle. Hänen lähdöstään olisi kuitenkin keskusteltu jo avoimesti seuran sisällä viimeisten kuukausien aikana.

Manchester City on voittanut Guardiolan alaisuudessa Valioliigan viimeisestä seitsemästä mestaruudesta kuusi ja nyt neljä viimeistä peräkkäin. Vain Jürgen Kloppin Liverpool kaudella 2019–2020 on onnistunut lyömään kiilaa Abu Dhabin emiiriperheen omistaman seuran voittokulkuun.

Vuosi sitten Guardiolan City juhli tarunhohtoista triplamestaruutta, kun se nappasi Valioliigan ja Englannin cupin lisäksi myös Mestarien liigan.

Guardiolan mahdollisiksi korvaajaehdokkaiksi Daily Mail nimeää Cityn satelliittiseuran Gironan päävalmentajan Michelin sekä Brightonin Robert De Zerbin. Myös saksalaisvalmentaja Julian Nagelsmann olisi kiinnostava kandidaatti, mutta hänen sopimuksensa Saksan maajoukkueen kanssa yltää vuoteen 2026.

Lue myös:

    Uusimmat