Suomessa vieraileva Priscilla Presley muistelee Elvistä MTV:lle: "Hän oli sekä naistenmies että miesten mies"

9:56

Elvis Presleyn entinen vaimo Priscilla Presley vieraili Huomenta Suomessa kertomassa Helsingin vierailustaan ja muistelemassa edesmennyttä miestään.

VIDEO: Suomessa vieraileva Priscilla Presley muistelee Elvistä

Muusikko Elvis Presleyn entinen vaimo Priscilla Presley vierailee tällä hetkellä Suomessa. Presley on Suomessa entisen miehensä musiikin perusteella toteutetun konserttisalikiertueen tähden.

Elvis Presley kuoli 42-vuotiaana vuonna 1977 ja Priscilla Presley on pitänyt yllä hänen perintöään vuosikymmenten ajan. Pari oli naimisissa vuosina 1967-1973 

73-vuotias Presley vieraili keskiviikkona 30. toukokuuta Huomenta Suomessa kertomassa vierailustaan ja kuulumisistaan. Hän kertoi olevansa ensimmäistä kertaa Suomessa, mutta suomalaisuus on tullut hänelle entuudestaan jokseenkin tutuksi, sillä hänen assistenttinsa on syntynyt Helsingissä. Suomen kieltä hän ei kuitenkaan ole ottanut vielä haltuun. 

– Voi, en edes yrittäisi oppia suomea. En ole hyvä kielissä mutta hän on tottakai erittäin hyvä siinä. Hän on ollut kanssani jo kolmekymmentä vuotta, Presley kertoo suomalaistaustaisesta assistentistaan.

Keskiviikkoiltana Helsingin jäähallissa nähdään Elvis in Concert -spektaakkeli, jolloin edesmennyt Elvis nousee jälleen lavalle suuren screenin kautta. Videomateriaali on kuvattu aikoinaan eräästä Elviksen esiintymisestä Las Vegasissa. Legendaarisia kappaleita säestää Tsekin kansallinen sinfoniaorkesteri ja myös Priscilla Presley nähdään lavalla. 

– Ihmiset tuntevat ja oikeasti katsovat Elvistä esiintymässä, niinkuin hän teki aikoinaan. He ovat haltioissaan. 

Elviksen musiikki liikuttaa yhä

Presley kertoo liikuttuvansa aina nähdessään, kuinka Elviksen musiikki koskettaa vielä tänäkin päivänä ihmisiä ympäri maailman. Konserttikiertueella hän haluaa näyttää Elviksen ihmisille, jotka eivät koskaan päässeet näkemään hänen esityksiään tai saaneet tietää, millainen ihminen hän oikeasti oli. 

Priscilla Presleyn mukaan Elvis musiikkinsa takana oli hauska ihminen, jolla oli omalaatuinen huumorintaju. Priscilla Presley kertoo Elviksen viihtyneen kotitilallaan Gracelandissa, jossa hän sai olla rauhassa.

– Hänellä oli mahtava nauru, hän viihtyi Gracelandissa porttien takana leikkien kuin lapsi. Hän rakasti ratsastamista, hän rakasti golfkärryään, hän rakasti traktoreitaan. 

– Hänellä ei ollut kovinkaan paljon yksityisyyttä, joten tämä oli hänen turvapaikkansa. Ihmisenä hän oli mahtava. Hän oli hyvin ainutlaatuinen monilla tavoilla. 

Elvis oli Presleyn mukaan erittäin tyylikäs mies, joka piti huolta ulkonäöstään ja oli myös hieman machomainen. 

– Hän oli sekä naistenmies että miesten mies. 

Presley tunnustaa, että monet Elviksen kappaleista ovat hänelle erittäin tärkeitä ja henkilökohtaisia. Esimerkeiksi hän nostaa kappaleet If I can dream sekä An American Trilogy

– On niin monia muita, minulla on niin paljon muistoja.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja