Mainos

Suomessa tehty supersähköauto saatiin koeajoon – katso video

Yhdysvalloissa toimivan Fisker Automotive -yhtiöiden Uudenkaupungin autotehtailla valmistama "seinästä ladattava" hybridi Fisker Karma on koeajettu yhdysvaltalaismedian toimesta Kaliforniassa.

Fisker Karma on nelipaikkainen urheiluauto, joka käyttää sekä poltto- että sähkömoottoria etenemiseen. Tällaista autoa kutsutaan hybridiksi. Auto saa sähkönsä suoraan töpselistä.

Automobile Mag -julkaisun toimittaja Jason Cammisa kuvailee hybridiautoa rataolosuhteissa ylistävin sanoin.

– Ajamassamme ennakkotuotantomallissa ei ollut luistonestojärjestelmää, joten saimme antaa sille kyytiä isän kädestä. Alhainen painopiste takaa autolle hienon ohjattavuuden. Sisäpuolen takapyörä nousi ilmaan tiukimmissa kurveissa, mutta auto ei yliohjannut lainkaan.

Cammisa ylistää myös auton käyttäytymistä jarrutuksissa, kritisoi Fisker-ennakkomallin jarrutuntumaa ja taas ylistää sen äänimaailmaa kiihdytettäessä sekä poltto- että sähkömoottorin tuomin voimin.

Kalifornialaisella moottoriradalla järjestetty testi jätti toimittajan osittain kylmäksi.

– Ikävä kyllä emme päässeet kokeilemaan autoa normaaleissa liikenneolosuhteissa muiden autojen seassa. Olisi ollut mukava kokea, miten se hoitaa töyssyt ja kuinka se toimii ruuhkassa.

Auto kulkee pelkällä sähkövoimalla 80 kilometrin matkan, mutta bensiinin ja sähkön yhdistelmällä jopa 500 kilometriä.

Fisker Karman hinta asettuu Yhdysvalloissa noin 90 000 dollariin eli yli 60 000 euron. Jenkkihintalapun summa muuttuisi Suomessa tuntuvasti korkeammaksi, kiitos autoverotuksen.

Aiemmin Uudessakaupungissa on kasattu muun muassa Porschen Boxster- ja Cayenne-malleja. Fisker Automotiven toimitusjohtaja on tanskalaislähtöinen Henrik Fisker.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.