Suomessa suosittu laji kasvaa räjähdysmäistä vauhtia – huipuille maksetaan jo poskettomia summia

Frisbeegolf ammattimaistuu kovaa vauhtia – Jussi Meresmaa haluaa tehdä lajista maailmanlaajuisen hitin 2:10
Jussi Meresmaa haluaa kasvattaa frisbeegolfista maailmanlaajuisen lajin. Niklas Anttila tähtää maailman parhaaksi. Katso tästä Tulosruudun juttu aiheesta.

Suomessa suosiotaan kasvattava frisbeegolf ammattimaistuu räjähtävää vauhtia. Maailman kovin kärki löytyy edelleen Yhdysvalloista,  mutta suomalaispelaajien tulevaisuus on valoisa. 

Entinen frisbeegolf-huippu ja Discmania-brändin perustaja Jussi Meresmaa on merkittävä tekijä lajin kasvukehityksessä 2000-luvun alusta tähän päivään.

Meresmaalla kunnianhimoa riittää. Seuraavat askeleet lajin kasvun kannalta ovat selvät.

– Mulla on ihan selkeä missio. Mä haluan tehdä frisbeegolfista maailmanlaajuista urheilua, Meresmaa tiivistää.

Meresmaa toimii aktiivisesti lajin taustalla. Hän järjestää kilpailuja ja pyrkii antamaan urheilijoille mahdollisuuden olla ammattilaisia. 

– Itse kun 90-luvulla yritin olla ammattilainen, niin kyseessä oli enemmänkin erittäin kallis harrastus, lajilegenda kertoo.

Suomalaisilla hyvät mahdollisuudet lajin kärkeen

Meresmaa näkee suomalaisten huippupelaajien mahdollisuudet valoisana. Käytännössä huipulle pääseminen tarkoittaa sitä, että on muutettava Yhdysvaltoihin. Lajin päämarkkina on tällä hetkellä siellä. 

Taso Yhdysvalloissa on tällä hetkellä todella kova. Parhaat suomalaispelaajat voivat napata palkintosijoja kansainvälisissä kilpailuissa, mutta lajin absoluuttinen huippu kovenee koko ajan. Kärjen karkaaminen on Meresmaan mukaan estettävissä.

– Sen estäminen vaatii suomalaisilta pelaajilta ja heidän tukijoiltaan erittäin suuria panostuksia, että pidetään kärki näkökentässä, Meresmaa painottaa.

Somessa on oltava olemassa

Kovimpaan tulokärkeen pääsemiseksi vaaditaan kuitenkin muutakin kuin pelkät pelitaidot. Meresmaa korostaa sosiaalisen median merkitystä. Urheilijan on oltava olemassa myös somessa. 

– Sä voit olla maailman paras pelaaja, mutta jos sulla ei ole sosiaalisessa mediassa presenssiä, niin pääset vain tiettyyn pisteeseen, Meresmaa sanoo.

Yhtenä esimerkkinä loistavasta sosiaalisen median haltuunotosta Meresmaa mainitsee saksalaisen Simon Lizotten. Lizotte on pystynyt luomaan itselleen somessa fanikunnan.

Niklas Anttila haluaa olla maailman paras

Suomen- ja Euroopan mestari Niklas Anttilalle itse peli on kuitenkin kaiken keskiössä. Ilman suurempaa panostusta someen, Anttila on tehnyt itsensä tunnetuksi käytännössä koko Suomessa.

– Mä en niin paljoa tuohon somepuoleen keskity. Tavoitteeni on olla parempi urheilija, eikä niin sanottu somehenkilö, Anttila jäsentelee.

Anttila kuitenkin tiedostaa, että lajissa on mahdollista menestyä myös panostamalla sosiaalisen median näkyvyyteen.

Anttilan tavoite lajin parissa on kirkas. Hän haluaa olla paras.

– Olen sanonut sen ääneen, että haluan olla maailman paras tässä lajissa. Haluan pärjätä Euroopassa ja muualla maailmalla käytävissä kisoissa, Anttila linjaa.

Millaisia summia frisbeegolfilla tällä hetkellä tienaa? Miten lajin palkkakehitys tällä hetkellä etenee? Katso Tulosruudun juttu aiheesta pääkuvan videolta!

Lue myös:

    Uusimmat