Mainos

Suomessa EU:n halvimmat verottomat autot

EU:n halvimmat autojen verottomat hinnat löytyvät Suomesta, Tanskasta ja Kreikasta. Suomessa alhaiset verottomat hinnat tosin kompensoituvat korkealla autoverolla.

EU:n komission Brysselissä julkaiseman tilaston mukaan autojen korkeimmat verottomat hinnat ovat Saksassa ja osin Itävallassa. Esimerkiksi Volkswagen Passatin hinta on Saksassa 39 prosenttia korkeampi kuin halpamaa Kreikassa, euroissa Passatin hintaero arvonlisävero mukaan lukien on noin 5700 euroa.

Komission mukaan auto kannattaa monissa tapauksissa ostaa toisesta EU-maasta, sillä autojen hintaerot ovat jäsenmaiden välillä yhä suuret. Eroja hinnoissa on etenkin tiettyjen maiden ja tiettyjen automallien välillä.
- Raportti osoittaa, että kuluttajat voivat tehdä hyviä kauppoja muissa jäsenvaltioissa, kilpailuasioista vastaava EU-komissaari Mario Monti sanoi lausunnossaan.

Autojen hintoihin odotetaan tulevan merkittäviä muutoksia 1. lokakuuta 2005, mistä alkaen autojen jälleenmyyjät voivat perustaa tytäryhtiöitä ja varastoja ulkomaille. Myyntipisteiden avaamisen odotetaan lisäävän kilpailua ja siten alentavan myös autojen hintoja.

Komission tiedot perustuvat 1. marraskuuta 2003 kerättyihin hintatietoihin. Kyselyssä 18 eurooppalaista ja 8 japanilaista valmistajaa ilmoitti komissiolle 91:n eniten myydyn mallinsa ohjevähittäishinnat.

Tutkimus autojen hinnoista löytyy komission verkkosivulta:

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.