Mainos

Suomessa asuva turkkilainen: Erdoganin pakko löysätä otettaan

17:14

Helsingin Punavuoressa sijaitsevassa turkkilaisessa ravintolassa Turkin väkivaltaisuuksia seurataan silmä kovana.

– Kaverini poikaystävä sai kyynelkaasupommin suoraan olkapäähänsä. Turkissa käytetään erittäin väkevää kyynelkaasua, ihmiset alkavat heti oksentamaan, kertoo Istanbulista Suomeen muuttanut Ozan Yanar.

Yanar on Helsingissä asuva 26-vuotias tutkijaharjoittelija, ja seuraa Turkin tapahtumia tiiviisti sosiaalisen median ja tuttaviensa kautta.

– Turkin valtamedia on ollut todella hiljaa mielenosoituksista, mikä kertoo, kuinka vahvasti hallitus on painostanut mediaa. Tällä hetkellä Turkin yhteiskunta on sellainen, missä pelätään pääministeriä ja hänen hallitustaan, sanoo Ozan Yanar.

Paikalliset ja media harjoittavat itsesensuuria

Yanar kävi Turkissa viikko sitten, juuri ennen kahakoita. Yanarin mukaan jännite paikallisten ja Turkin hallinnon välillä tuntui jo silloin iholla asti.

– Aistin, ettei ihmisten mielestä hallitus ole heidän puolella, ainoastaan uskonnollisten puolella, Yanar kertoo.

Turkin pääministeri Recep Tayyip Erdoganin kannatus on ollut Turkissa voimakasta, mutta laajenneet mielenosoitukset ovat osoittaneet, että vastustajien tai ainakin tyytymättömien määrä kasvaa.

– Mielestäni Erdoganin pitäisi rauhoittaa tilanne ja poliisin toiminta ja ottaa mielenosoittajat huomioon. Hänen pitäisi osoittaa turkkilaisille, että hän ymmärtää meitä, Yanar sanoo.

Suomessa asuu noin 5000 turkkilaista.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.