Suomen upea taistelu ei riittänyt jalkapallojätti Ruotsia vastaan

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue kohtasi torstaina MM-karsintojen ottelussa maailmanrankingin toisena olevan Ruotsin. Helmarit taisteli pitkään pisteestä, mutta ottelu päättyi kuitenkin Ruotsin 2-1-voittoon.

Suomi aloitti ensimmäisen puoliajana vahvasti, mutta ensimmäisen osuman viimeisteli Ruotsi. Helmareiden puolustuksella sattui virhe ja Lina Hurtig pääsi vapauttamaan Fridolina Rolfön maalintekoon.

Helmarit nousi kuitenkin nopeasti tasoihin, kun Ria Öling antoi loistavan syötön pystyyn juosseelle Linda Sällströmille. Suomen kaikkien aikojen maalintekijä Sällström viimeisteli uransa 50. maajoukkueosuman ja nosti Helmarit tasoihin.

Toisen puoliajan alku oli hyvää pelaamista Suomelta. Ruotsi otti noin 10 minuutin jälkeen hallinnan ja loi lukuisia vaarallisia tilanteita Suomen maalille. Ruotsi sai lopulta murrettua Helmareiden puolustuksen ja avausmaalin tarjonnut Hurtig pääsi viimeistelemään johto-osuman.

Ottelussa nähtiin myös komean merkkipaalun saavuttaminen, kun Helmareiden Anna Westerlund pelasi uransa 137. maajoukkuepelinsä ja nousi tasoihin Jari Litmasen kanssa eniten maajoukkuepelejä pelanneiden listalla.

MM-pronssimitalin 2019 ja olympiahopeaa Tokiossa voittanut Ruotsi nousi 12 pisteeseen. Se johtaa lohkoa kuuden pisteen erolla Suomeen. Helmareiden seuraava ottelu on vuorossa 8. huhtikuuta, kun vastaan asettuu vieraskentällä Slovakia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja