Mainos

Suomen suosituimmalle aasille ei tulekaan varsaa – "Sumu-aasi itse voi hyvin"

Somessa ja mediassa muutenkin paljon seuratun Sumu-aasin raskaus on päättynyt, eikä varsaa tulekaan, kertoo kirkkonummelaisen aasin omistaja, ravivalmentaja Kaisa Toivonen.

Myös MTV Uutiset seurasi aasin odotusta kesäkuisessa jutussa. Toivonen kertoi silloin jännittävänsä synnytystä, sillä Sumun raskaus oli jo kerran päättynyt siihen, että varsa kuoli vatsaan.

Tänään tallin väki päivitti Sumun Facebook-sivuja: "Elämä ja minä aasi jatkan kulkuani, vaikka pitkäkorva jäi haaveeksi".

– Aasi oli ultrattu monta kertaa, ja siellä oli varsa, mutta viikko sitten ultrassa ei enää näkynyt varsaa. Emme tiedä tarkasti mitä on käynyt, mutta varsaa ei Sumulle nyt tule, Toivonen sanoo.

– Olemme itsekin hämmentyneitä, että mitä siinä oikein on tapahtunut. 

Omistajan mukaan 10-vuotias Sumu jää mitä todennäköisimmin ilman varsaa.

– Olemme päättäneet, ettei Sumua enää yritetä saada raskaaksi. Aasihan voi elää 40-vuotiaaksi, että aikaa olisi vielä, mutta se ei olisi sille itselleen reilua.

Tallia pyörittävä Toivonen sanoo tottuneensa eläinten kanssa siihen, että kaikenlaista tapahtuu.

– Aaseja syntyy vähän ja ilmeisesti nämä hankalat raskaudet ovat osasyy. Meillä on myös hevosia, ja niiden kanssa olen tottunut erilaisiin raskauksiin, niiden kanssa kaikki on paljon selkeämpää.

– Toivon, ettei kukaan ota tätä liian dramaattisesti. Toki tämä on surullista, mutta tärkeää kuitenkin on, että Sumu itse voi hyvin ja iloitsee elämästä kuten aina. Se on varmasti nauttinut myös täysillä kaikista ylimääräisistä herkuista, joita se on raskausaikana saanut.

Sumun liikkeitä seurattiin jutussa kesäkuussa:

1:20

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.