Suomen seuraava vientituote? Opiskelijoiden kotouttamissovellus sai palkinnon Obamalta

7:46

Suomalaisopiskelijoiden kehittämä kotouttamishanke tuo turvapaikanhakijoiden tarvitsemat tiedot heidän saatavilleen ja auttaa heitä integroitumaan yhteiskuntaan.

Yhdysvaltain ulkoministeriön, Facebookin ja valkoisen talon kansainvälisen opiskelijahaasteen voitto tuli Suomeen, kun Turun kauppakorkeakoulun opiskelijoiden hanke palkittiin parhaana Yhdysvaltojen presidentti Barack Obaman toimesta.

Haasteessa opiskelijoita pyydettiin ratkaisemaan maahanmuuttajien ja turvapaikanhakijoiden radikalisoitumiseen ja syrjäytymiseen liittyviä ongelmia.

Suomalaisnuorten keksintö hyödyntää sosiaalisen median kanavia ja tosielämän tapahtumia, jotta turvapaikanhakijoiden syrjäytymistä ja radikalisoitumista saataisiin ehkäistyä. Avainasemassa on myös turvapaikanhakijoille suunnattu mobiilisovellus.

– Yhteistyössä ohjelmistoyritys Funzin kanssa tehtiin About Turku -sovellus, (se olisi) mahdollisimman helppo ja saavutettava sovellus Turun seudun palveluista ja tapahtumista. Asioista, joita turvapaikanhakijan olisi hyvä tietää, hankepalkintoa Yhdysvalloissa vastaanottomassa ollut Turun kauppakorkeakoulun opiskelija Susanna Lahtinen kertoi.

Sovellus on saatavilla englanniksi, arabiaksi ja somaliksi ja sen kääntämisessä auttoivat opiskelijoiden tapaamat turvapaikanhakijat.

Sovelluksen saaman palautteen perusteella kyseessä voisi olla Suomen seuraava vientituote, sillä sovellus on mahdollista skaalata aina kulloisenkin ympäristön mukaiseksi, jolloin palvelu- ja muut tiedot ovat paikallisia ja ajantasaisia.

5:52

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja