Suomen MM-ralli siirtyy syksyyn

Huima rallivideo! Matti Friman tykittää Ladalla 168 km/h lumisessa rännissä – ”Koko ajan laulaa rajoittimessa!” 8:19
Suomen MM-rallissa ei nähdä mukana Matti Frimanin ja Petri Seppäsen Ladaa, mutta tällä videolla kaksikko lataa kovia kokeneella menopelillä hurjaa kyytiä Suomussalmella.

Suomen MM-ralli siirtyy ajettavaksi syksyyn. Rallin uusi ajankohta on 30. syyskuuta - 3. lokakuuta.

Suomen perinteikäs MM-ralli oli alkuperäisen kisakalenterin mukaan määrä ajaa heinä-elokuun vaihteessa, mutta koronaviruspandemian aiheuttamien rajoitusten myötä MM-ralli ajetaankin syksyllä.

– Meille oli tärkeää olla joustavia ja pohtia jokaista eri vaihtoehtoa, jotta löytäisimme rallille paikan kisakalenterista koronaviruksen aiheuttamista haasteista huolimatta, FIA:n rallijohtaja Yves Matton toteaa tiedotteessa.

Siirron avulla pyritään maksimoimaan mahdollisuudet sille, että ralliin voidaan ottaa yleisöä.

– Suomen MM-ralli on kuin tehty yleisötapahtumaksi, joten tarvitsemme faneja saadaksemme sen toimimaan. Vaikka ei ole varmuutta siitä, voimmeko toivottaa fanit tervetulleeksi lokakuussa, toivomme rokotusohjelmamme etenevän hyvin mahdollistaakseen tämän, AKK:n kilpailunjohtaja Kai Tarkiainen sanoo.

– Kiitämme paikallisia viranomaisia, FIAa ja WRC:tä uuden ajankohdan eteen tehdystä työstä. Olemme pahoillamme harmista, mitä muutos saattaa aiheuttaa, mutta olemme varmoja, että tämä on paras ratkaisu rallin, asianosaisten ja kannattajien kannalta.

Lue myös:

    Uusimmat