Suomen MM-ralli saattaa siirtyä – rallipomolta ytimekäs vastaus kuumaan kysymykseen

Suomen MM-rallin järjestelyistä vastaava AKK Sports Oy tekee täysillä töitä tämän vuoden osakilpailua varten.

MTV Urheilu uutisoi aiemmin tiistaina, että Suomen MM-ralli saattaa siirtyä heinä-elokuun taitteesta syyskuulle. Kesän yleisötapahtumien yllä on yhä kysymysmerkkejä koronan vuoksi, joten myöhäisempi ajankohta saattaisi sallia ison yleisön pääsyn erikoiskokeille.

Suomen MM-rallin kehutut järjestelyt ja liikevaihto nojautuvat vahvasti pääsylipputuloihin. Sen vuoksi yleisö on yksi kilpailun merkittävimmistä elinehdoista.

– Haluamme ajaa kilpailun yleisön kanssa. Sitä selvittelemme edelleen, AKK Sports Oy:n toimitusjohtaja Riku Bitter kertoo MTV Urheilulle.

Bitterin mukaan rallijärjestäjät odottavat edelleen valtiolta vastauksia etenkin yleisörajoituksiin ja mahdolliseen tapahtumatakuuseen liittyviin kysymyksiin.

– Tilanne on siinä mielessä hankala, että pitää tehdä omia johtopäätöksiä, koska todennäköisesti emme ole ihan heti saamassa linjauksia päivämäärien muodossa, Bitter sanoo.

Suomen MM-rallille voisi löytyä vaihtoehtoinen paikka syyskuun lopusta Kreikan ja Katalonian osakilpailuiden välistä. Bitter luottaa vakaasti siihen, että ”Jyskälä” pystytään järjestämään tänä vuonna – tavalla tai toisella.

Riku Bitter, onko siirto syyskuun loppuun vaihtoehto Suomen MM-rallille?

– Tiedotamme aikanaan, kunhan pääsemme johonkin ratkaisuun.

Oletteko miettineet vaihtoehtoisia ratkaisuja, jos isoa yleisöä ei voida päästää erikoiskokeille heinäkuun lopussa?

– Totta kai me olemme miettineet vaihtoehtoja. Mutta onko hyviä vaihtoehtoja olemassa, se on ihan toinen asia.

Onko teiltä lähiaikoina odotettavissa jotain tiedotettavaa kilpailuun liittyen?

– Vaihtoehtoja on olemassa ja kun ratkaisu löytyy, siitä kyllä tiedotetaan.

Kuinka luottavainen olet, että ralli pystytään järjestämään tänä vuonna?

– Tätä on kysytty minulta aiemminkin, ja olen sanonut, että ralli järjestetään, Bitter vastaa ytimekkäästi.

– Meillä oli tahtotila tehdä ralli Rovaniemellekin. Ensin tehtiin päätös, järjestetäänkö kilpailu vai ei. Sitten päätettiin, että kilpailu järjestetään.

Onko nyt tehty samanlainen periaatteellinen päätös, että myös Jyväskylän MM-ralli järjestetään?

– Kyllä.

Uudet yhteistyökumppanit

Viime vuosi kohteli kovalla kädellä AKK Sports Oy:tä. Suomen MM-ralli jäi kokonaan järjestämättä, ja markkinointiyhtiöstä jouduttiin irtisanomaan ja lomauttamaan henkilöstöä.

Lisäksi MM-ralli menetti pitkäaikaisen yhteistyökumppaninsa Nesteen, joka ilmoitti viime syksynä vetäytymisestään rallin taustalta. Se oli taloudellisesti kova kolaus AKK:lle.

Bitterin mukaan Suomen MM-rallille etsitään uusia kumppaneita.

– Neuvotteluja käydään tällä hetkellä. Sellainen periaatepäätös on tehty, että rallille tuskin tulee samanlaista nimiyhteistyökumppania. Se vaatisi pitkän monivuotisen sopimuksen, eikä meillä itselläkään ole promootiosopimusta niin pitkälle. Pääyhteistyökumppani voi olla samantyyppinen kuin Lapissa, Bitter viittaa helmikuun lopussa ajettuun Rovaniemen MM-ralliin.

Rovaniemen Arctic Rally Finlandilla oli kolme pääyhteistyökumppania: Rovaniemen kaupunki, CapitalBox ja M. Rautio Oy.

Lue myös:

    Uusimmat