Suomen olympiajoukkueen huippu-uimari Matti Mattsson on törmännyt ruokailuhaasteisiin Pariisin kisakylässä.
– Millä lailla tämän nyt sanoisi… näen jo otsikot mielessäni, Mattsson naurahtaa, kun hän kuulee kysymyksen ruoan tasosta olympiakylässä.
LUE MYÖS: Menisitkö tänne? MTV Urheilu vieraili olympialaisten puhuttaneimmassa paikassa
Mattsson osallistuu vasta toisena suomalaisena miesuimarina uransa neljänsiin olympialaisiin. Suurkisojen kuviot ovat hänelle tuttuja.
Ruokapuolella esimerkillisimmän suorituksen hän on nähnyt Tokiossa kolme vuotta sitten. Sieltä Mattsson toi mukanaan pronssimitalin.
– Ne olivat hienosti hoidettu. Siellä oli gluteenittomat keittiöt. Ruokailu tapahtui isossa hallissa, jossa oli kaikille kulttuureille omat ruoat.
– Nyt sitä joutuu ehkä vähän etsimään enemmän. Ja kun itse olen keliaakikko, niin kisajärjestäjiltä tuli ilmoitus, että "vain tämä on sataprosenttisesti gluteenitonta", ja se linjasto on kylmä linjasto. Siellä on kylmää riisinuudelia, kylmää kinkkusuikaletta ja salaattia.
– Sanotaanko, että tässä on seikkailu edessä vielä sen suhteen, torstaina päivällisellä grillattua kanafilettä kylmän ruoan kylkeen löytänyt Mattsson hymyilee.


