Mainos

Suomen merkittävin vesivoiman tuottaja mullistuu – koko henkilöstön työpaikat vaarassa?

Suomen merkittävin vesivoiman tuottaja Kemijoki Oy aloittaa koko henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut. Yhtiö aikoo ulkoistaa koko vesivoimatoimintansa ja keskittyä tilaaja- ja asiantuntijatehtäviin.

– Selvitystyön taustalla ovat Kemijoki Oy:n merkittävästi vähentyneet investointitarpeet. Suurimmilla voimalaitoksillamme on toteutettu vuosina 1996−2011 mittava tehonnosto- ja peruskorjausohjelma. Investointitarpeiden vähentyessä Kemijoki Oy:llä on tarve sopeuttaa toimintaansa ja kustannustasoaan vastaamaan yhtiön toimintaa tulevaisuudessa, kertoo Kemijoki Oy:n toimitusjohtaja Tuomas Timonen yhtiön tiedotteessa.

Yhtiön palveluksessa on tällä hetkellä noin 185 henkilöä. joista uuden suunnitelman mukaisesti palvelukseen jäisi vain 20–30. Työntekijöistä 90–120 siirtyisi valittavien sopimuskumppaneiden palvelukseen. Muutokset on tarkoitus toteuttaa kahden vuoden kuluessa. Tavoitteena on säästää 4–6 miljoonaa euroa vuodessa.

Kemijoki Oy omistaa 20 vesivoimalaitosta, joista 16 sijaitsee Kemijoen vesistöalueella, kaksi Lieksanjoessa ja kaksi Kymijoessa. Lisäksi se säännöstelee Lokan ja Porttipahdan tekojärviä sekä Kemijärveä ja Olkkajärveä. Vuonna 2012 yhtiön vesivoimalaitokset tuottivat kolmanneksen Suomen kotimaisesta vesivoimalla tuotetusta sähköstä.

– Vuoden 2014 jälkeen suurimmat peruskorjaukset ja tehonnostot on toteutettu. Ainoa vireillä oleva uusrakentamishanke on Sierilän voimalaitoshanke, jonka lupaprosessi on merkittävästi myöhässä. Investointitarpeen vähentyessä hallitus on päättänyt aloittaa selvitystyön uudesta mahdollisesta toimintamallista, Timonen jatkaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.