Mainos

Suomen McDonald's ei käy kaupaksi

Viime vuoden tappiota tehnyt Suomen yhtiö säilyy nyt emoyhtiön omistuksessa ja toimintaa jatketaan kuten aikaisemminkin.

Pikaruokaketju McDonald's ei ole yrityksistään huolimatta saanut myytyä Suomen yhtiötään. Taloussanomat kertoo, että tappiolliselle liiketoiminnalle ei ole löytynyt riittävän tasokasta ostajaa, joten hampurilaisketju on keskeyttänyt Suomen McDonald'sin myynnin.

Myynnissä oli McDonald's Oy:n osakekanta eli käytännössä lisenssisopimukset ja yhtiön hallinnassa olevat ravintolat. Suomen lisenssi säilyy nyt kansainvälisen emoyhtiön omistuksessa, ja toimintaa jatketaan kuten aikaisemminkin.

- McDonald'silla on vahvat kriteerit, jotka mahdollisen kumppanin olisi pitänyt täyttää. Näitä kriteereitä täyttävää osapuolta ei löytynyt, sanoo Suomen McDonald'sin viestintäpäällikkö Heli Ryhänen.

Suomen McDonald's on tehnyt viime vuodet tappiota. Vuonna 2005 tappiota tuli noin 9,5 miljoonaa euroa ja kolme vuotta aiemmin 18 miljoonaa euroa. Samaan aikaan Suomen-yhtiö on myynyt toistakymmentä ravintolaa lisenssiyrittäjille.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.