Suomen maajoukkuepelaaja heitettiin ulos EM-kisoista – tästä valtavan pelikiellon aiheuttaneessa tapauksessa on kyse

Suomen Golfliitto on langettanut vakavasta sääntörikkomuksesta kiinni jääneelle maajoukkuepelaajalle mittavan pelikiellon.

Kurinpitopäätöksessä rikkeen kerrotaan tapahtuneen heinäkuun 11. päivänä. Sveitsin Genevessä pelatussa joukkue-EM-kilpailussa Suomen poikien maajoukkueeseen kuulunut pelaaja on rikkonut golfin sääntöjä, eettistä ohjeistoa ja reilun pelin sääntöjä.

Liiton päätöksessä kyseessä olevasta henkilöstä käytetään nimitystä Henkilö A.

– Henkilö A on tiistaina 11. heinäkuuta pelatessaan väylää 6 harhautuneen avauslyönnin jälkeen etsinyt palloaan tuloksetta karheikosta. Samassa ryhmässä pelannut pelaaja oli nähnyt A:n asettaneen uuden pallon peliin esittäen, että se oli hänen tiiltä pelaamansa alkuperäinen pallo, liiton päätöksessä kerrotaan.

Huijauksen tehnyt pelaaja oli ensin kieltänyt tapahtuneen tuomarien kuulemisessa, mutta myöntänyt myöhemmin lopulta asettaneensa peliin uuden pallon. 

– A:n menettely on vakavimpia sääntörikkomuksia mitä golfissa voidaan tehdä. Kyse ei ole ollut ainoastaan A:n oman tuloksen manipuloinnista, vaan myös Suomen maajoukkueen tuloksen manipuloinnista, päätöksessä sanotaan. 

EM-kisojen toimikunta sulki pelaajan ulos tapahtuneen jälkeen turnauksesta. Hänet lähetettiin heti kotimatkalle.

Pelaajalle asetettiin Suomen Golfliiton toimesta peräti kuuden kuukauden mittainen pelikielto. Rangaistus päättyy 10. tammikuuta 2024. 

Pääset lataamaan ja lukemaan Golfliiton kurinpitopäätöksen tästä.

 

Lue myös:

    Uusimmat