Rujoa väkivaltaa Kakkosessa – ulosajettu pelaaja löi vastustajan pään verille: "Esitutkinta aloitettu"

Miesten kolmanneksi korkeimmalla jalkapallon sarjatasolla Kakkosessa nähtiin neljä viikkoa sitten varsin harvinainen tapaus, kun FC Futuran puolustaja Cherif Ndiaye löi vastustajan silmäkulman auki JIPPOa vastaan pelatun ottelun jälkeen. Palloliiton kurinpitovaliokunta on nyt rankaissut pelaajaa pitkällä pelikiellolla.

Ndiaye, 30, oli saanut 21. toukokuuta pelatussa ottelussa punaisen kortin epäasiallisen kielenkäytön vuoksi. Pelin päätyttyä Ndiaye oli kuitenkin lyönyt ainakin yhtä vastustajajoukkueen pelaajaa kasvoihin kentän pukukoppialueella. Ulosajoa seuranneen kahden ottelun pelikiellon lisäksi Ndiayelle määrättiin nyt seitsemän ottelun lisäpelikielto.

– Kurinpitovaliokunta katsoo, että Ndiayen menettelyä on kokonaisuutena arvioiden pidettävä erittäin vakavana ja törkeänä rangaistusmääräysten rikkomuksena, kirjoittaa Palloliitto tiedotteessaan.

– Ndiayen menettely on ollut väkivaltaista ja epäurheilijamaista sekä muutenkin erittäin moitittavaa. Ankaroittavana seikkana huomioidaan se, että väkivaltainen teko on tapahtunut ottelun jälkeen, ja näin ollen tekoa on pidettävä tahallisena ja pelitilanteesta täysin irrallisena. Sen ilmeisenä tarkoituksena on ollut satuttaa vastustajaa.

– Asiasta on myös aloitettu esitutkinta, jossa Ndiayeta epäillään pahoinpitelystä.

FC Futura, jolle ei määrätty rangaistusta, on purkanut Ndiayen pelaajasopimuksen tapahtumien jälkeen. Ndiaye ei ole vastineessaan kiistänyt lyömistä.

Juttua ja otsikkoa muokattu kello 11.11.

Lue myös:

    Uusimmat