Mainos

Suomen luontoa juhlittiin ensimmäistä kertaa

10:13

Tänään on vietetty ensimmäistä kertaa Suomen luonnon päivää. Päivän kunniaksi järjestettiin yli 60 luontoon liittyvää tapahtumaa eri puolilla Suomea. Päätapahtuma oli luontokeskus Haltiassa Nuuksiossa.

- Tuntuu hullulta, että nykyisin on ihmisiä, jotka ovat hyvin paljon vieraantuneet luonnosta. Semmoinen iso ryhmä ovat nämä teini-ikäiset nuoret, jotka lukevat trendilehtiä kahviloissa ja juovat cafe lattea. Heidät pitäisi saada kiskottua sinne metsään ja sitä työtä olen yrittänyt tässä kansallispuistokummina tehdä, sanoo Metsähallituksen kansallispuistokummi Saimi Hoyer.

Nuuksion kansallispuisto houkutteli tänään paljon kävijöitä, joille luonto on tärkeä osa elämää.

- Luonto merkitsee rentoutumista ja mukavaa vapaa-aikaa, kuvailee Juha Siltanen.

- Minulle luonto merkitsee todella paljon. Tulee käytyä usein luonnossa kävelemässä ja erityisesti vesistöt ovat minulle semmoinen henkireikä. Se auttaa virkistymään ja unohtamaan arjen, kertoo Jussi Immonen.

Suomalaisten luontosuhde hapertuu

Yksi Suomen luonnon päivän ideoijista perustelee uuden juhlapäivän tarpeellisuutta näin:

- Me suomalaiset ollaan aika ylpeitä meidän luontosuhteesta ja luonnosta, mutta se alkaa vähitellen hapertumaan se suhde. Meidän ajasta kilpailevat monet muut asiat kuten viihde ja tekniikka. Lopulta ihmisten on tärkeätä ymmärtää, että koko meidän eläminen on tämän luonnon varassa, muistuttaa Suomen luonnonsuojeluliiton viestintäpäällikkö Matti Nieminen.

Myös Nuuksion kävijät pitivät uutta juhlapäivää hyvänä ajatuksena.

- Hyvä, että järjestetään ihmisille tällaisia tapahtumia. Tulee ihmisille luonto enemmän tutuksi, arvelee Katri Siltanen.

Matti Nieminen toivoo, että suomalaiset keksisivät omia tapojaan viettää luonnon päivää.

- Kiva nähdä, miten suomalaiset alkavat tätä päivää viettää. Me nautimme tänään aamiaista nuotion äärellä yhdessä naapurien kanssa. Ehkä tärkeintä on vaan olla ulkona ja muistaa, että me ollaan osa luontoa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.